Hlavní obsah

Baseballisté San Franciska postoupili v MLB přes Cincinnati do finále

Cincinnati

Baseballisté San Fraciska postoupili v zámořské MLB do finále Národní ligy (NL). Tým Giants už prohrával se Cincinnati 0:2 na zápasy, ale výhrou 6:4 v pátém utkání dokonal jako v první historii NL obrat v sérii.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Hrdinou pátého zápasu se stal Buster Posey, který v páté směně odpálil grandslam.

Článek

Hrdinou pátého zápasu se stal chytač Giants Buster Posey, který v páté směně odpálil grandslam, čtyřbodový homerun. "Předtím jsem toho v sérii moc nepředvedl, byl jsem až příliš úzkostlivý, ale tohle jsem trefil náramně," řekl Posey.

Všech 21 týmů, které od zavedení formátu play off v roce 1995 vedly v NL 2:0, vždy série vyhrály. Až nyní se povedl San Francisku obrat a navíc vyhrálo třikrát na hřišti soupeře. "Je to neskutečně nádherný pocit," řekl polař Brandon Crawford.

Tygři obrat nepřipustili

Naopak tým Detroit Tigers nedopustil, aby ztratil skvěle rozjetou sérii. Sice nechal Oakland srovnat z 0:2 na 2:2, ale rozhodující duel vyhrál 6:0. Největší podíl na tom měl nadhazovač Justin Verlander, který nepovolil Athletics ani jeden bod.

San Francisko bude hrát o titul s Washingtonem, nebo se s obhájci titulu ze St. Louis. Tato série je nerozhodná 2:2 a až poslední zápas rozhodne i o vítězi série mezi New York Yankees a Baltimorem, soupeři Detroitu ve finále Americké ligy. Poprvé po 17 letech se všechny čtyři série divizních play off hrají na pět zápasů.

Soutěž MLB vyvrcholí tradiční Světovou sérií, finále soutěže mezi vítězi Americké a Národní ligy, která začne 24. října a hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Play off baseballové MLB:
Národní liga - semifinále:
Washington - St. Louis 2:1 (stav série 2:2)
Cincinnati - San Francisco 4:6 (konečný stav série 2:3).
Americká liga - semifinále:
New York Yankees - Baltimore 1:2 ve 13. směně (stav série 2:2)
Oakland - Detroit 0:6 (konečný stav série 2:3)

Reklama