Hlavní obsah

VIDEO: Z toho tuhne krev žilách! Italský biketrialista řádil na Obřím kole v Prátru

Strach, nedostatek kuráže či závrať jsou pro něho zřejmě jen planými pojmy. Ital Vittorio Brumotti, bývalý mistr světa v biketrialu, předvedl svoje kousky za řídítky svého speciálu na proslulém Obřím kole ve vídeňském zábavním parku v Prátru. Na střeše kabinky balancoval ve výšce 64 metrů nad zemským povrchem ve větru a zcela bez zajištění!

Italský dobrodruh Vittorio Brumotti

 
Článek

„Trochu foukalo, ale báječně jsem si to užil. Je odtamtud vážně skvělý výhled," glosoval Brumotti svůj nejnovější letní adrenalinový počin. Jeho kreace snímaly dvě kamery instalované přímo na střeše „vagónu", další záběry pořizoval člen štábu z vrtulníku. Video se na serveru YouTube okamžitě stalo hitem.

„Nejsem šílenec," tvrdí 32letý italský dobrodruh, jenž se už několikrát zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů například poté, co před dvěma lety na Sardinii na zadním kole absolvoval za minutu 71 skoků na vrcholku skalního útesu ve výšce zhruba 150 metrů nad mořem. „Někomu to tak sice může připadat, ale pokaždé, když se do něčeho extrémního pouštím, všechno důkladně analyzuji, abych si byl stoprocentně jistý, že to zvládnu. Bez detailní přípravy bych do ničeho nešel," uklidňoval své příznivce.

Reklama