Hlavní obsah

VIDEO: Homosexuální boxer Cruz se před bojem o titul cítí skvěle. Letité trauma je pryč

Kissimmee

V pátek ho čeká boj o světový boxerský titul organizace WBO, ale už pár dnů před zápasem se latinskoamerický šampión v pérové váze Orlando Cruz cítí tak trochu jako vítěz. Před čtrnácti dny se jako první profesionální boxer přiznal k homosexuální orientaci, což byl krok, ke kterému se odhodlával dvanáct let.

Boxer Orlando Cruz se přiznal k homosexualitěVideo: Reuters

 
Článek

Veselý Portoričan, který je znám tím, že rád prokládá trénink tančením salsy, se svěřil, že se dlouho bál reakce svých fanoušků, protože box je všeobecně považován za macho sport. Jenže reakce byla velmi pozitivní, podpora příznivců z Portorika i z celého světa Cruze ohromila.

„Už je to pěkně dlouho, co se s tím snažím vyrovnat - celých dvanáct let. Před čtyřmi roky jsem se přestěhoval do New Yorku, kde jsem podstupoval psychologické terapie s profesionály, abych se mentálně a fyzicky připravil na tento krok, který je pro můj život velmi zásadní. Teď se cítím velmi šťastný," řekl před titulovým zápasem s Mexičanem Jorgem Pazosem.

Cruz se rád srovnává s Alim

„Jedinou věc, kterou chci, je být respektován. Jsem sportovec, jsem profesionál a do mého soukromého života by nikomu nemělo nic být," dodal.

Cruz boxuje od svých sedmi let. Údajně od té doby, kdy viděl boxovat legendárního Muhammada Aliho, jenže se stal jeho velkým idolem. Se slavným Američanem se také rád srovnává. „Jsem podobný jako on. Máme stejný pohyb po ringu. Tohle je můj ring! Moje show! Můj čas! Takový je Muhammad Ali. Miluju ho," prohlásil Cruz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články