Hlavní obsah

Stolní tenista Boll získal už šestnáctý evropský titul

Nejúspěšnější hráč v historii evropských šampionátů ve stolním tenisu Němec Timo Boll získal už šestý titul ve dvouhře. Ve finále kontinentálního mistrovství v dánském Herningu dnes porazil čínského rodáka reprezentujícího Chorvatsko Ruiwu Tana 4:1 na sety.

Článek

Jednatřicetiletý Boll si připsal celkově šestnáctou zlatou medaili z mistrovství Evropy. Pětkrát se radoval z triumfu ve čtyřhře i v soutěži družstev.

Bronzového medailistu z loňského mistrovství světa v Herningu potěšilo i semifinálové vítězství nad Rumunem Adrianem Crisanem, kterému vrátil osmifinálovou porážku z olympijských her v Londýně. "To byla velká satisfakce. I tak je mrzuté, že jsem takový výkon nedokázal předvést v Londýně. Přestože mistrovství Evropy je také velký turnaj, vyměnil bych to," řekl Boll.

V ženské dvouhře se stala podruhé mistryní Evropy Běloruska Viktoria Pavlovičová. Čtyřiatřicetiletá hráčka zdolala ve finále rovněž soupeřku čínského původu Yi-Fang Xian z Francie 4:1 a navázala na předloňský triumf z Ostravy.

Z českých zástupců ve dvouhře došla nejdál Iveta Vacenovská, která podlehla v osmifinále Maďarce Georgině Potaové 3:4.

Reklama