Hlavní obsah

Střelec Strnad vyhrál bangkocké finále SP v rychlopalné pistoli

Český střelec Martin Strnad vyhrál finále Světového poháru v Bangkoku. Vítězstvím v rychlopalné pistoli na 60 ran navázal na čtvrteční úspěch své přítelkyně Adély Sýkorové ve sportovní malorážce na 3x20 ran.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Strnad (druhý zprava) ovládl SP v rychlopalné pistoli

Článek

Osmatřicetiletý Strnad obsadil v kvalifikaci až páté místo, ve finálové sérii ale předvedl jasně nejlepší výkon 32 zásahů. Druhého Christiana Reitze z Německa porazil o tři, Číňan Čang Ťien zaostal o sedm zásahů. "Docela se to povedlo, ne?" řekl s úsměvem v telefonickém rozhovoru ČTK.

Dnešní vítězství je pro Strnada největším úspěchem v kariéře. Jeho dosavadním maximem byla tři roky stará druhá příčka ze SP v Mnichově, pětkrát skončil čtvrtý. Devátý muž z olympijských her v Londýně má na kontě také čtvrté místo z loňského mistrovství Evropy a šestou příčku z předloňského světového šampionátu.

Strnad měl za sebou dlouhý den. Vstával v pět hodin a finále absolvoval až večer. "Závod to byl těžký. Bylo to docela náročné a vyčerpávající, i kvůli počasí," komentoval vedro a dusno v Bangkoku.

Výsledek ho trochu překvapil, neboť sezona mu skončila po olympijských hrách a dva týdny strávil v lázních. Před finále Světového poháru měl jen pár tréninků. "Takže to šlo velice dobře, ani jsem to nečekal," přiznal.

Motivovala ho ale i skutečnost, že vyhrála jeho přítelkyně. "Říkal jsem si, že to nenechám jen tak. Přeci nebude sama, která vyhraje závod Světového poháru," uvedl Strnad. Společnou oslavu nechají až na doma. "Jsme docela utahaní," dodal.

Finále Světového poháru ve sportovní střelbě v Bangkoku:
Muži, Rychlopalná pistole (25 m):
1. Strnad (ČR) 32 finálových zásahů (585)
2. Reitz (Něm.) 29 (589)
3. Čang Ťien (Čína) 25 (588).

Reklama

Související témata: