Hlavní obsah

Coe během OH v Londýně nespal kvůli strachu z bombového útoku

Londýn

Šéfa organizačního výboru olympijských her v Londýně Sebastiana Coea pronásledovaly během celé olympiády obavy z teroristického útoku. V noci prý často strachy nespal. Bývalý vynikající běžec to prozradil v autobiografii, která vyjde v listopadu.

Článek

"Scénář Twin Towers (v New Yorku) mi takové starosti nedělal, protože jsme měli připravené rakety na střechách a na Temži na lodích Navy Seals," stojí v úryvku, který zveřejnil list The Times. Více ho prý pronásledoval strach z teroristického útoku "osamělého vlka" na fanoušky oslavující na ulicích nebo sledující televizní přenosy v hospodách.

"Ten strach mě neopouštěl. Odpočítával jsem dny, odpočítával jsem hodiny," napsal Coe, pod jehož vedením Londýn uspořádal nakonec velmi úspěšné hry.

Teprve když se svými syny seděl v hledišti Olympijského stadionu při slavnostním zakončení paralympijských her, došlo mu, že událost, které podřizoval svůj život posledních deset let, skončila. "Ano, byla to úplná posedlost," uvedl olympijský vítěz v běhu na 1500 metrů z Moskvy a Los Angeles.

Nyní Coea čekají 7. listopadu volby předsedy britského olympijského výboru, v nichž nemá protikandidáta. O den později vyjde jeho kniha "Running My Life".

Reklama