Hlavní obsah

Klusácký Saint Leger vyhrál Busby Cartouche

Praha

Hlavní dostih předposledního klusáckého mítinku v Praze-Velké Chuchli Saint Leger vyhrál v sobotu v hluboké dráze a za hustého sněžení Busby Cartouche. Čtyřletý hřebec v sedle s trenérem Jaromírem Kotáskem se tak dočkal prvenství po druhých místech ve Velké jarní ceně i Derby. Kotásek tak oslavil již své sedmé vítězství v tomto dostihu. Vítěz Derby Bob Harley doběhl třetí.

Článek

Od startu se z devítihlavého pole oddělila trojice koní a soupeřům začala utíkat. Dostih vodil ve svižném tempu Busby Cartouche, následovaný dvojicí Bob Harley a klisnou Goldige v německém tréninku. Busby Cartouche nakonec proběhl cílem téměř s pětidélkovým náskokem na Goldige, která v cílové rovině překvapivě porazila favorizovaného Boba Harleye.

Nejlepší zástupkyně domácího chovu Harmony Best doběhla s velkou ztrátou čtvrtá. Dotovaný doběh doplnil na pátém místě stájový kolega Boba Harleye Botero.

Posledním desátým dílem byl v sobotu uzavřen Zlatý okruh, celoroční seriál pro nejlepší klusáky. V supervytrvalecké Velké ceně Kajot se prosadil Winterboy před Zazazoem, který se nicméně stal suverénním vítězem Zlatého okruhu se 75 body před I Can Fly Diamantem (41,5 bodu) a Sirem Vikingem (25,5).

Reklama