Hlavní obsah

VIDEO: Podívejte se, jak Kličkův vyzyvatel v boji o titul likviduje své soupeře

Hamburk/Praha

Dlouhou neporazitelnost současného vládce těžké váhové kategorie Vladimira Klička by chtěl ukončit Polák Mariusz Wach. Přes dva metry vysoký boxer bude v roli vyzyvatele bojovat o tituly organizací WBO, IBF, WBA a IBO. Ukrajinec Kličko ale neprohrál více jak osm let a svých titulů se jen tak nevzdá. Navíc bude v klání jasným favoritem. Proti němu však hraje to, že poprvé ve své kariéře nastoupí proti vyššímu soupeři. Mimo to, o čtyři roky mladší Wach zatím v profesionálním boxerském ringu nezažil porážku a prohlašuje, že Kličkovi zasadí K.O. Zápas vysílá od 22:00 Fanda.

Drtivou sílu Mariusze Wacha pocítil Kevin McBride. Jak si s tvrdým polákem poradí Kličko?

 
Článek

Polskému boxerovi sice odhodlání neschází, ale obecně je považován za outsidera a předpokládá se, že se s ním Vladimir Kličko příliš párat nebude.

V boxu se vedle tvrdé přípravy nedají vynechat ani motivační cvičení. Wach například mlátil při tréninku do rukavic s nalepeným Kličkovým obličejem.

Boxer Pála překvepivému výsledku nevěří

Překvapení v podobě Polákovy výhry odmítá i český boxer Ondřej Pála, který dělal Kličkovi sparingpartnera.

„Prohraje. Kličko umí všechno, je jako stroj, vidím to tak na páté kolo." tvrdí Pála v rozhovoru pro ihned.cz. Český zástupce těžké váhové kategorie přidává možný recept na zdramatizování zápasu.

„Jít pořád dopředu, tlačit na Klička, aby byl stále pod tlakem, ale to je fyzicky hrozně náročné," zachovává skepsi. Potvrzuje tak, že Wachova velkohubá prohlášení o knockoutování ukrajinského šampióna jsou dost nadsazená.

Kličko neprohrál osm let

Vladimir Kličko odcházel z profesionálního ringu jako poražený naposledy v roce 2004, kdy technickým K.O. prohrál s Lamonem Brewsterem. Navíc, ještě nikomu se ho nepodařilo knockoutovat.

Polský boxer, kterému se přezdívá "Viking", vyhrál mezi profíky všech svých 27 zápasů, z toho patnáctkrát zvítězil díky K.O., Pála však v rozhovoru pro ihned.cz připomíná, že soupeři Mariusze Wacha byli spíš průměrní.

Očekává se tak, že zápas ovládne Vladimir Kličko. "Viking" Wach sice proklamuje, že Klička hodlá zničit, ale šestatřicetiletý Ukrajinec je ostřílený borec. Boxerská obec i bookmakeři pochybují o tom, že se nechá o své mistrovské pásy polským vyzyvatelem připravit.

Reklama