Hlavní obsah

Březina po bronzu z Moskvy doufá i v evropskou medaili

Krasobruslař Michal Březina po úspěchu v podobě třetího místa na Ruském poháru, který byl součástí Grand Prix, doufá, že na lednovém mistrovství Evropy v krasobruslení prolomí smůlu čtvrtých míst a vrátí se tentokrát s medailí.

Foto: Maxim Šemetov, Reuters

Český krasobruslař Michal Březina.

Článek

"Vždy je to dobrý pocit, když se člověk umístí na pódiu," řekl ČTK Březina po dnešní exhibici před moskevskými diváky. "Po krátkém programu jsem v to moc nevěřil, ale snažil jsem se udělat všechno pro to, abych se tam dostal, protože po loňských výsledcích bych na pódiu měl být po každém závodu Grand Prix. V tom prvním se mi to moc nepovedlo, a tak jsem si to chtěl tady vynahradit, což se mi povedlo," dodal v narážce na šesté místo z říjnové Americké brusle.

Dvaadvacetiletý brněnský rodák se v Moskvě probojoval mezi medailisty ze šestého místa po pátečním krátkém programu. V sobotu zabodoval volnou jízdou. Nakonec jej předstihli jen dvojnásobný světový šampion Kanaďan Patrick Chan a loňský vicemistr světa Japonec Takahiko Kozuka.

Březina se v Moskvě dostal na stupně vítězů v elitním seriálu Grand Prix počtvrté v kariéře: před rokem vyhrál Americkou brusli a na bronz dosáhl v roce 2009 v Naganu, loni v Paříži a nyní v Moskvě.

Finále v Soči

Další závod bude hostit francouzská metropole za týden, pak se uskuteční NHK Trophy v Japonsku. Finále přivítá od 6. prosince dějiště příští zimní olympiády Soči.

Do Paříže se však česká jednička kvůli změně pravidel nepodívá. Moskva pro něj zřejmě byla posledním závodem v letošní Grand Prix, protože do Soči by jel v případě, že by jej už žádný ze tří potenciálních soupeřů na žebříčku nepředstihl. "Může se stát ještě zázrak a třeba to vyjde, ale zatím s tím moc nepočítám," uvedl.

Příští měsíc jej čeká mistrovství republiky, před kterým možná pojede ještě jeden závod v Německu, a pak na konci ledna mistrovství Evropy. "Určitě by bylo hezké, kdybych přestal jezdit domů se čtvrtými místy či místy pod bednou. Byl bych rád, kdybych konečně dosáhl na medaili," řekl Březina.

Reklama