Hlavní obsah

VIDEO: Kličkovi v ringu gratuloval i Rocky, boxer vzpomínal na mrtvého trenéra

Hamburk
Aktualizováno

Dlouhých osm let nedokázal v profesionálním ringu žádný z boxerů porazit ukrajinského fenoména Vladimíra Klička. Na šampióna organizací WBO, WBA, IBF a IBO nevyzrál ani v sobotu večer polský vyzyvatel Mariusz Wach. Kličko, jemuž přímo v ringu gratuloval i představitel Rockyho Sylvestre Stallone, věnoval vítězství nedávno zesnulému trenérovi Emanuelovi Stewardovi.

Hereck Rockyho Sylvestre Stallone gratuluje Vladimíru Kličkovi

 
Článek

Polák Wach vydržel s Kličkem v ringu celých dvanáctk kol, ale ukrajinský fenomén vítězství stejně uhájil.

Steward, který trénoval Klička od roku 2004 a přivedl ho ke všem čtyřem titulům, zemřel v říjnu ve věku 68 let na rakovinu tlustého střeva. „Bylo to smutné a stále to smutné je. Vztah mezi Emanuelem a mnou byl unikátní - ne pouze tradiční vztah mezi trenérem a boxerem. Dokázal respektovat mé zkušenosti z ringu i mimo něj. A já respektoval jeho zkušenosti zpoza ringu. Jako kouče. Opravdový duch Emanuela Stewarda je stále s námi. Byl to úžasný člověk a my na něj nikdy nezapomeneme," vyprávěl Kličko po zápase.

V tom se však zapotil jako už dlouho ne. Polský protivník, jemuž většina odborníků předvídala, že s šampiónem vydrží nanejvýš pět šest kol, dokázal ustát i ty nejtvrdší Kličkovy údery. Na konci pátého kola se dokonce pokusil o výpad, který Kličko „ustál" jen díky tomu, že Wachův útok přerušil gong.

Opravdový Viking

Prim však ve zbylém čase hrál zkušený Kličko, jenž se poprvé postavil proti vyššímu (o 4 centimetry) a těžšímu (o 2 kilogramy) soupeři. Wacha, jemuž se přezdívá King Kong či Viking, nešetřil a zasypával ho tvrdými ranami, Polák však nemusel být ani jednou počítán. „On je opravdový Viking. Schytal tolik ran, a přesto bojoval dál. Získal můj respekt," prohlásil Kličko.

„Byl to nejtěžší zápas mého života. On (Kličko) je opravdový bojovník. Chtěl bych se omluvit, ale vyhrát jsem nemohl," vyprávěl dojatý Wach, jenž utrpěl vůbec první porážku v profesionální kariéře.

Kličko si naopak připsal již 59. vítězství z 62 zápasů, získal 76 miliónů korun (Wach dostal 15 miliónů) a mohl si užít gratulaci herce Sylvestra Stalloneho, představitele Rockyho ze slavné filmové série. „Bylo úžasné mít tady Rockyho. Děkuju za podporu," řekl na adresu Stalloneho, s nímž společně s bratrem Vitalijem spolupracuje na vzniku hollywoodského muzikálu Rocky.

Reklama

Související témata: