Hlavní obsah

VIDEO: Dostal přes 400 ran, přesto ho Kličko nesrazil. Pro mě je Wach vítěz, řekl kouč

Hamburk/Praha

Tvrdý jako žula. Podle německého deníku Bild inkasoval polský vyzývatel Mariusz Wach v duelu s fenomenálním Ukrajincem Vladimirem Kličkem více než 400 ran, které měly dohromady váhu přes 27 tun, přesto vydržel s boxerským šampiónem těžké kategorie ve vyprodané Hamburger Halle všech dvanáct kol. Na světové tituly organizací WBO, IBF, WBA a IBO sice nedosáhl, po souboji ale sklidil slova uznání. „Pro mě je Mariusz vítěz,“ prohlásil pro server Gazeta Krakovska Wachův druhý trenér Piotr Wilczewski.

Polák Wach vydržel s Kličkem v ringu celých dvanáct kol, ale ukrajinský fenomén vítězství stejně uhájil.

 
Článek

Jeho svěřenec přezdívaný "Viking" či "King Kong" před duelem s Kličkem v ringu nepoznal hořkost prohry. Triumfoval ve všech sedmadvaceti zápasech a věřil si i na zkušeného Ukrajince, který neprohrál osm let. Z trůnu ho ale nakonec nesesadil. "Doktor Ocelové kladivo" zvítězil jasně na body... „Byl to nejtěžší zápas mého života. On (Kličko) je opravdový bojovník. Chtěl bych se omluvit zklamaným fanouškům, že jsem nevyhrál," sdělil pro server sport.pl dojatý Wach.

Bitvu si nenechal ujít ani hollywoodský herec Sylvester Stallone, který ztvárnil roli Rockyho Balboy v populárním filmu Rocky. A šestatřicetiletý Ukrajinec před jeho zraky začal pořádně zhurta, první čtyři kola patřila jemu, k zemi ale o čtyři roky mladšího soupeře neposlal. A pak mohl pro olympijského vítěze z Atlanty přijít šok. V závěru pátého kola totiž Wach, který měl výškovou převahu, zadní rukou protivníka překvapil a ten byl na chvíli otřesen. Kličkovi však pomohl gong, který ukončil kolo. „Měl jsem šanci vyhrát, ale v pátém kole mi vypršel čas," smutnil Wach.

Wach: Snad jsem ukázal srdce

S Kličkem tento moment neotřásl a v dalších kolech zasypal soupeře dalšími údery, ten ovšem dokázal odolat až do závěrečného gongu. „Je těžké vydržet s Vladimirem dvanáct kol. Přece jen je snažší přetahovat se s ním na tiskovkách před bojem než pak v ringu," přiznal Wach. „Snad jsem trochu ukázal boxerské srdce. Musím se učit. Mám před sebou hodně práce. Musím počkat rok dva na takovou příležitost," dodal polský boxer.

Hrdý na svého svěřence byl druhý trenér Piotr Wilczewski. „Kdyby Vladimir inkasoval tolik úderů co Mariusz, už by ho čtyřikrát vynesli z ringu. Pro mě je Wach vítěz," řekl Wilczewski.

Reklama