Hlavní obsah

Judista Krpálek vyhrál ME do 23 let, Jurečka byl pátý

Praha

Český judista Lukáš Krpálek se stal mistrem Evropy do 23 let. V kategorii do 100 kilogramů byl na turnaji v pražské Sparta Areně suverénní a všech pět svých soubojů vyhrál před časovým limitem na ipon. Bronzový medailista ze seniorského mistrovství světa a účastník olympijských her v Londýně tak potvrdil pozici hlavního favorita.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

Blízko k velkému úspěchu byl i Alexandr Jurečka, který v kategorii do 90 kg postoupil do semifinále. Tam však prohrál stejně jako následný duel o bronz a skončil pátý.

Krpálek nejprve porazil Maďara Gábora Vera, následně Belgičana Tomu Nikiforova a pak i Němce Karla Richarda Freye, který překvapivě vyřadil obhájce stříbra Chajbulu Magomedova z Ruska. Až v semifinále s Lotyšem Artursem Nikiforenkem dovolil soupeři první bod (juko), ale po třech minutách zabodoval na ipon a postoupil do finále.

V něm neměl problém ani se stříbrným medailistou z ME do 23 let z roku 2010 Tomaszem Domanským z Polska, souboj ukončil už zhruba v polovině časového limitu a získal nejcennější kov. V tomto roce tak v Praze vyhrál Evropský i Světový pohár a nyní i mistrovství Evropy. "Pokud se mu tento hattrick povede, bude to frajer," řekl před turnajem reprezentační kouč Petr Lacina.

Reklama

Související témata: