Hlavní obsah

Sáblíková obletěla půl Evropy a chystá se na Beckertovou

Karel FeltPrávo

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se o víkendu na oválu v ruské Kolomně znovu utká Němkou Stehpanií Beckertovou. Ta ji porazila minulý pátek v úvodním podniku Světového poháru v Heerenveenu na tříkilometrové trati. Na stejné trati si to rozdají v neděli.

Foto: Vincent Jannink, ČTK/AP

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková na trati SP v Heerenveenu.

Článek

„Cítím se unavená, ale do soboty, kdy jedu patnáctistovku, bych měla být v pořádku,“ přiznala Martina Sáblíková. „Samozřejmě mám motivaci Beckertovou porazit. Má letos víc naježděno a je ve formě. Věřím, že u mne to bude lepší a lepší. Boj o bednu je pro mne hnacím motorem,“ dodala.

Cesta do Kolomny byla hodně krkolomná. „V pondělí jsme stíhali letadlo v Amsterdamu. Měli jsme dvouhodinovou rezervu, ale i ta byla málo. Stihali jsme to deset minut před plánovaným odletem. Jenže letadlo z Vídně tam ještě nebylo... Odletěli jsme s více než hodinovým zpožděním a spoj z rakouského hlavního města do Moskvy nám tak uletěl. Našli nám spoj z Frankfurtu nad Mohanem, kam jsme přeletěli a odtud konečně pokračovali do ruské metropole. Tam nás naložili do auta a odvezli do 150 kilometrů vzdálené Kolomny. Do hotelu jsme dorazili totálně zničení ve dvě hodiny ráno,“ popsal anabázi kouč Petr Novák.

V Kolomně se pohybuje teplota kolem bodu mrazu. „To by nebylo nejhorší. Zabrat nám dává tříhodinový rozdíl oproti Praze. Na led chodíme už v devět dopoledne, kdy je doma šest hodin. To Martině ani Karolíně Erbanové nepřidá. Ale máme tu fyzioterapeutku, která obě dává dohromady. Žádné zdravotní problémy nemají, takže v sobotu počítám s oběma na patnáctistovku a v neděli pojede Martina tři kilometry. Nechám na pocitech Karolíny, jestli si ten závod zajede, ale ona se soustředí hlavně na sprinty, takže nutit ji nebudu,“ dodal Novák.

Reklama