Hlavní obsah

Hrůza v NFL: Hráč nejprve zavraždil přítelkyni, pak se před zraky kouče zastřelil

Kansas City
Aktualizováno

Horovou událost prožili v sobotu v týmu amerického fotbalu Kansas City Chiefs. Jeden z hráčů mužstva Jovan Belcher v sobotu zavraždil svou přítelkyni a poté se na stadiónu před zraky šéfů klubu zastřelil.

Foto: Dave Kaup, Reuters

Kouč Kansas City Chiefs Romeo Crennel (vpravo) viděl sebevraždu svého svěřence z bezprostřední blízkosti.

Článek

Pravděpodobný motiv policie nezveřejnila, podle ní se však pětadvacetiletý Belcher s o tři roky mladší Kassandrou Perkinsovou často hádal. Pár spolu měl tříměsíční dcerku.

Podle zámořských médií byla svědkem vraždy Perkinsové její matka, která zalarmovala policii. Fotbalista zastřelil svou přítelkyni doma a poté odjel na stadión Arrowhead, kde obrátil zbraň proti sobě. Policejní mluvčí uvedl, že hráč spáchal sebevraždu před očima hlavního kouče Chiefs Romea Crennela a generálního manažera Scotta Pioliho.

"Podle všeho si vzal sám život. Zaměstnancům klubu vůbec nevyhrožoval. Jen s nimi mluvil a děkoval jim za všechno, co pro něj udělali," uvedl mluvčí policie.

Nejhorší tým sezony NFL Kansas City v neděli přivítá Carolinu Panthers. Zápas se bude navzdory tragédii hrát.

"Celá rodina Chiefs je hluboce zarmoucena tím, co se dnes stalo. Myslíme a modlíme se za rodiny a přátele, kterých se tato nepředstavitelná tragédie dotkla," uvedl v prohlášení šéf klubu z Kansas City Clark Hunt. Belcher působil v týmu od roku 2009 a letos podepsal roční smlouvu s příjmem těsně pod dva miliony dolarů.

Reklama