Hlavní obsah

Curlaři prohráli v play off se Švédy, stále mají šanci na medaili

Čeští curleři prohráli v play off na evropském šampionátu v Karlstadu vysoko 3:9 s domácími Švédy, kteří tak postoupili přímo do sobotního finále. Tým vedený skipem Jiřím Snítilem ale má stále naději bojovat o premiérové medaile českého výběru na evropském šampionátu.

Článek

Češi se v pátek střetnou od 13:00 s Nory o postup do sobotního boje o zlato proti Švédům. Poražený ze zápasu ČR - Norsko se v pátek od 20:00 utká s Dánskem o bronz. Loni skončili Češi na ME v Moskvě čtvrtí.

Tým Jiřího Snítila skončil po základní části druhý a zajistil si bez problémů účast na mistrovství světa, na kterém se bude hrát o postup na olympiádu do Soči.

Naopak české ženy si světový šampionát příští rok nezahrají. Češky v utkání o sedmé místo zajišťující účast v baráži o MS prohrály s Němkami 4:5.

Mistrovství Evropy v curlingu v Karlstadu (Švédsko):
Muži - play off: Švédsko - ČR 9:3, Norsko - Dánsko 6:5.
Ženy - 9. kolo: ČR - Švédsko 7:5, Dánsko - Finsko 9:1, Skotsko - Rusko 6:5, Švýcarsko - Německo 10:5, Itálie - Maďarsko 10:5.
Pořadí po základní skupině: 1. Švédsko 7 výher, 2. Skotsko 7, 3. Rusko 7, 4. Dánsko a Švýcarsko 6, 6. Itálie 4, 7. ČR a Německo 3, 9. Maďarsko 1, 10. Finsko 1.
Utkání o postup do play off: Dánsko - Švýcarsko 6:3.
Zápas o účast v baráži o MS: Německo - ČR 5:4.

Reklama