Hlavní obsah

Baumrtová v istanbulském bazénu dál řádí, finále poplave i na znakařské dvoustovce

Martin KézrPrávo

Parádním způsobem prodává formu. Jen patnáct hodin po svém bronzovém závodě na znakařské stovce skočila Simona Baumrtová v Istanbulu do vody při plaveckém MS v krátkém bazénu znovu a na dvojnásobné trati sedmým časem vybojovala účast v pátečním večerním finále.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Simona Baumrtová se raduje z bronzové medaile z MS.

Článek

„Krásný sen pokračuje. Pořád mi to ale nedochází. Asi mě pomáhá, že si nechci připouštět nějaká očekávání," říká 21letá plavkyně z Chomutova, která na dvoustovce časem 2:05,38 zaostala jen necelé dvě vteřiny za vlastním českým rekordem. Ten zaplavala před třemi týdny v Chartres a brala za něj bronz na ME v krátkém bazénu.

Po svém medailovém úspěchu dostala přes noc na stovku blahopřejných esemesek. „Ani na ně nestíham odpovídat, ale každopádně všem moc děkuju. Vážím si takové podpory," vyprávěla Baumrtová.

„Do postele jsem se dostala pozdě a musela docela brzy vstávat. Vůbec jsem netušila, jak tu dvoustovku zvládnu, ale šlo to docela fajn. Další postup do finále, to je bomba. Měla jsem krásný pocit, když jsem na tribuně viděla rodiče, kteří se radovali se mnou," tvrdila Baumrtová, přitom její přípravu na světový šampionát ovlivnily i školní povinnosti.

Jako studentka fyzioterapie musela ještě před odletem do Turecka na povinnou praxi do pražské vojenské nemocnice, krátce předtím skládala i dvě zkoušky. "Bylo toho dost, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Všechny věci kolem školy mě baví."

V rozplavbách uspělo i další české želízko, Petra Chocová předvedla na 100 m prsa sedmý čas 1:06,16 a v pátek večer ji čeká semifinále. Martina Moravčíková jako 24. nepostoupila stejně jako Martin Verner (38.) a Tomáš Plevko (40.) na motýlkářské padesátce.

Reklama