Hlavní obsah

Boxer Konečný se v pátek představí v exhibici proti Rosenbergovi

Nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný se v pátek po dvou měsících opět představí v ringu. Na galavečeru Spolchemie Boxing Night v Ústí nad Labem se utká v exhibičním zápase vypsaném na tři kola s bývalým pornohercem a dlouholetým boxerem Robertem Rosenbergem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný s titulem mistra Evropy.

Článek

Vrcholem akce, kterou Konečný sám pořádá, bude souboj Michala Dufka se Slovákem Martinem Parlagim o titul mezinárodního mistra České republiky v lehké váhové kategorii.

Předvánoční akce se uskuteční v ústeckém Sportcentru Sluneta a vedle titulového zápasu a exhibice Konečného by se na ní měl představit i elitní český profesionální boxer těžké váhové kategorie Ondřej Pála. Ten by měl nahradil nemocného Romana Kracíka a utkat se s Lukášem Skircou.

Pála neboxoval od března, kdy v Turecku prohrál v boji o evropský titul s Němcem Konstantinem Airichem. Několikrát pak dokonce uvedl, že uvažuje o konci aktivní kariéry.

V Ústí nad Labem se představí i v Německu žijící ruský boxer Alexander Dimitrenko, kterému patří ve světovém žebříčku na webu boxrec.com 20. místo v těžké váze. Výše postavený boxer této kategorie se na českém území nikdy nepředstavil. Dimitrenko nastoupí proti Samiru Kurtagicovi ze Srbska.

"Věřím, že se budou lidé báječné bavit, elektronika a show je už připravená. Vše finišuje. Přesné pořadí zápasů budeme znát ale až ve středu či ve čtvrtek; jasné je, že před vrcholem Dufek - Parlagi poskládáme duely Ondry Pály, Dimitrenka a mojí exhibici," uvedl Konečný na svém webu profiboxing.cz.

Reklama