Hlavní obsah

Střelkyně Emmons dala nejbližším krásný dárek. Prozradila, že v červnu čeká miminko

Karel FeltPrávo

Podobný scénář jako po olympiádě v Pekingu, jen posunutý o pár měsíců do léta. Devětadvacetiletá střelkyně Kateřina Emmons je v jiném stavu. Druhé dítě s americkým střeleckým fenoménem Mattem Emmonsem čekají v polovině června příštího roku. Mistryně světa a dvojnásobná mistryně Evropy kvůli těhotenství vynechá na přelomu února a března kontinentální šampionát v Odense.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons s manželem Mattem a dcerou Julií.

Článek

„Jsem ráda, že to tak hezky vyšlo na léto. Budeme moci brzy ven na procházky,“ napsala Emmons na svých webových stránkách. Zatím ale rodiče nevědí, zda oblečky ladit do růžové nebo modré... „Určitě si to ale necháme prozradit, protože jsme děsně zvědaví rodiče. Pokud to bude chlapeček, tak budu muset více nakupovat, protože máme samé holčičí věci po Julince,“ přiznala.

Julinka chce sestřičku

Sourozence už se nemůže dočkat také tříapůlletá první dcera Emmonsových Julinka. „Ohromně se už těší. Když jsme v září a říjnu pomáhali kamarádům s hlídáním, moc jí to bavilo. Je rozhodnutá, že to bude sestřička. Už dokonce vymyslela i jména, dvě pro holčičku a jedno také pro chlapečka,“ smála se nad aktivitou dcerky maminka.

O tom, kde bude Emmons rodit, už mají jasno. „Rozhodli jsme se, že se i naše druhé dítě narodí v Plzni. Mám tam doktora, kterému s Mattem stoprocentně věříme a navíc máme porodnici jen pět minut od bytu,“ uvedla trojnásobná olympijská medailistka.

Emmons na podzim začala zkoušet novou vzduchovou pušku. S malorážkou definitivně skončila. Ale ve vzduchovce se chce vrátit do absolutní světové špičky. Kdy to bude... Teď se to těžko odhaduje, ale chtěla bych startovat na mistrovství světa v roce 2014. To ale za předpokladu, že vše půjde dobře, že budu zdravá a konkurenceschopná,“ pravila. Od toho by se také odvinul start v olympijském Riu.

Děda z babičkou zatelefonují

Vánoce stráví Kateřina Emmons s rodinou u manželových rodičů v New Jersey. „Už jsme ozdobili stromeček. Teď ještě upečeme nějaké typicky české cukroví, na to už se moc těší Julinka. Tady se sice také dělá cukroví, ale spíš takové jednoduché a ne moc zdobené. Jinak 24. prosince přijde Ježíšek, který nadělí dárečky pod stromeček a 25. ráno nám něco přinese do pověšených punčoch Santa,“ rozloučila se Kateřina Emmons.

Její otec Petr Kůrka, bývalý mistr světa a nyní trenér australské střelecké reprezentace, přiletěl do Čech už v průběhu týdne. „V Adelaide bylo hodně přes třicet stupňů. Na Štědrý den má být ke čtyřicítce. Chodil jsem v kraťasech a tričku. S manželkou Šárkou jsme před vedry ulétli do pošmourné Evropy. Jednou bychom si chtěli užít Vánoce v Austrálii. Na Štědrý den se vykoupat do oceánu. Teď ale létáme domů, abychom se viděli s rodinou mladší dcery Alenky a rodiči. S Kateřinou, Mattem a malou Julinkou se alespoň uslyšíme a uvidíme přes skype na Štědrý den. Ozveme se kolem půlnoci, kdy budou mít v New Jersey šest večer,“ dodal. Když telefonují starší dceři z Adelaide do Colorado Springs, kde žijí Emmonsovi většinu roku, je u Kůrků o osm hodin méně.

Kůrkovi by si přáli, aby s rodinami obou dcer zase někdy v brzku oslavili společně Vánoce. „Na šumavské chalupě jsou stejně nejkrásnější. Ty příští by mohly být zase tam,“ přál si Petr Kůrka, který bude v Evropě podstatnou část ledna, protože za ním přiletí jeho svěřenci na GP Plzně ve vzduchovce a velký závod v Mnichově.

Reklama