Hlavní obsah

Haye je Kličkem posedlý. Nezažil jsi pořádnou bitku, prásknu s tebou o zem, popichuje Ukrajince

Londýn
Aktualizováno

Vrátí se legendární Ukrajinec Vitalij Kličko do boxerského ringu, nebo se bude dál naplno věnovat politické kariéře? Odpověď netrpělivě vyhlíží především Kličkův britský rival David Haye. Dvaatřicetiletý rohovník do svého soupeře stále šije a na dálku ho popichuje drsnými výrazy. Dojde k vzájemnému souboji? Ambiciózní Haye v rozhovoru pro list The Telegraph nešetří ostrými projevy.

Foto: Facebook

David Haye (vlevo) odešel z posledního souboje s Kličkem poražen. V červenci 2011 prohrál s Vitalijovým mladším bratrem Vladimirem na body.

Článek

Haye je bývalý šampión organizace WBA. O titul ho v červenci 2011 připravil Vitalijův mladší bratr Vladimir, který tehdy britského boxera porazil na body. Teď si David Haye troufá na staršího a zkušenějšího rohovníka. Jednačtyřicetiletý Vitalij Kličko, šampión v těžké váze organizace WBC, se v posledních týdnech a měsících soustředí hlavně na svou politickou kariéru a o svém návratu do ringu příliš nemluví.

To Brit se ve svých vyjádřeních činí. Klička (45 výher - 2 porážky) už dlouho popichuje peprnými výrazy. Ani v letošním roce tomu, zdá se, nebude jinak. „Vitalij je bojovník, ale velkého vítězství nikdy nedosáhl. Jediný jeho zápas, který si lidi pamatují, je souboj s Lennoxem Lewisem. A z něj odešel až jako druhý nejlepší," připomíná Haye duel, který se uskutečnil před téměř deseti lety. Kličko tehdy v řežbě prohrál po šestém kole, obrovská tržná rána nad jeho levým okem si vyžádala na 60 stehů. Lewis je posledním boxerem, který Ukrajince přemohl.

„Jsem si jistý, že Kličko ještě chce dosáhnout velkého vítězství, jaké nikdy neměl. Bojoval se spoustou boxerů, ale za posledních deset let byl vždy favoritem," dodal Haye.

Počítá s duelem v Německu

Dvaatřicetiletý Haye (26 - 2) si na Klička troufá už delší dobu. Na vzájemný zápas se připravuje od minulého roku, až poté hodlá definitivně uzavřít svou aktivní kariéru. „Na rozdíl od jiných nemám strach z konce, dokážu se o sebe postarat. Nedávno jsem boxoval s Dereckem Chisorou a knokautoval ho už v pátém kole. To je dobrý výsledek na konec kariéry. Já ale chci napsat závěrečnou kapitolu. Doufám, že Vitalij se soubojem počítá. Bude to pořádná bitka a já s ním v ringu prásknu o zem!" neztrácí Haye sebevědomí.

Vzájemný souboj s Kličkem bere Haye jako hotovou věc. „Až budu znát přesné datum, vrátím se do ostrého tréninku a bouchnu do toho. Kličkovým chlebodárcem je Německo, takže jsem připravený na to, že budu boxovat venku. Ale i po mě je poptávka, sledovanost to dokazuje. Když jsme se v Hamburku řezali s Vladimirem, zápas sledovalo 16 miliónů diváků - zatímco když o rok později bojoval s Tonym Thompsonem, viděla to polovina fanoušků. Snažím se udělat všechno pro to, abychom s Vitalijem ještě boxovali. Ale jestli se tak nestane letos, pak už nikdy!" dodal Haye, který se po ukončení kariéry chce stát filmovým hercem.

Reklama

Související témata: