Hlavní obsah

Kraj zatím mezi profesionály nezamíří

PRAHA

Přestup českého boxera Rudolfa Kraje z amatérského ringu mezi profesionály se zatím odkládá. Stříbrný medailista z olympijských her v Sydney se nedohodl po několikaměsíčním jednání na podmínkách spolupráce s přední německou stájí Universum.

Článek

"Řekli mi, že od toho odstupují," řekl Kraj ČTK. Nepříjemnou novinu se dozvěděl v závěru minulého týdne. Se zástupci týmu přitom jednal dlouhou dobu a věřil, že jeho manažer s nimi nakonec najde společnou řeč. "Ale tahali mě za nos. Stále tvrdili, že mají zájem a oddalovali konečné rozhodnutí," uvedl Kraj.

Důvodem neúspěšného jednání pravděpodobně bude malý zájem o profesionální box v Česku. "Asi zjistili, že u nás není box tak populární a pro ně je to hlavně byznys, čemuž rozumím. Například televize tady o zápasy nemají vůbec zájem," soudí šestadvacetiletý mělnický boxer. Mezi amatéry už se nevrátí

Jeho spolupracovníci nyní oslovili další německou stáj Sauerland Promotion. Kraj si však velké naděje nedává. "Osobně si myslím, že to dopadne stejně," míní. Prý je připraven jednat i s třetí hlavní boxerskou stájí v Německu - SES Promotion, za kterou boxuje nejlepší český profesionál Lukáš Konečný.

Jediné, co si Kraj přeje, je, aby se odpovědi dočkal co nejdříve. "Chci znát jejich názor hned a ne čekat dva tři měsíce. Musí říci ano, nebo ne," uvedl bronzový medailista z mistrovství světa v Bangkoku 2003. Ze současné nejistoty si ale těžkou hlavu nedělá a podle svých slov se jen udržuje v kondici. "Pokud bych šel do ringu, tak to bude stejně nejdříve v lednu," dodal Kraj. O návratu mezi amatéry však nadále neuvažuje.

Reklama