Hlavní obsah

Na festival alpinismu přijede Karničar, Zak i Habeler

PRAHA

Slovinec Davo Karničar, jenž jako první sjel na lyžích z nejvyššího vrcholu světa Mount Everestu, je jedním z lákadel Smíchovského festivalu alpinismu, který se koná od pátku do neděle v komplexu Palace Cinemas Nový Smíchov. Dvaačtyřicetiletý horolezec přiveze unikátní záběry kamery, kterou měl při sjezdu umístěnou na přilbě. Promítání filmu začne v neděli ve 14 hodin.

Foto: ceed-uofn.org

Během jubilejního 20. ročníku festivalu se představilo 39 horolezeckých filmů z 11 zemí. (ilustrační foto)

Článek

Festivalu se zúčastní také přední světový horolezec Peter Habeler, jenž spolu s Reinholdem Messnerem jako první vystoupil na Mount Everest bez kyslíkového přístroje. Povídání v sobotu od 16 hodin bude rovněž doprovázeno filmem o jejich expedici. Návštěvníci se mohou těšit také na setkání s parťákem známého lezce Alexe Hubera Hanzem Zakem.

Mezi dalšími hosty budou například Zdeněk Hrubý a Radek Jaroš, kteří se nedávno vrátili z Šiša Pangmy. O své zkušenosti se podělí také čerstvý vítěz Světového poháru ve sportovním lezení na obtížnost Tomáš Mrázek.

"Pro diváky jsme chtěli připravit takový festival, aby si z něho odnesli maximum. Proto se na jednom místě sejdou zástupci jak českého skialpinismu a horolezectví, tak kolegové ze zahraničí," řekl organizátor Ladislav Jirásko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články