Hlavní obsah

Polsko a Slovensko chtějí společně pořádat zimní olympiádu 2022

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

„My do toho půjdeme,“ prohlásil ve čtvrtek slovenský premiér Robert Fico v souvislosti s návrhem Polska na společnou kandidaturu obou zemí na zimní olympijské hry v roce 2022. „Vláda oficiálně podpoří tuto kandidaturu nejpozději v únoru,“ dodal Fico po setkání s představiteli samosprávy, olympijského výboru a zástupci sportovních svazů v Popradu.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Slováci by chtěli uspořádat olympijský turnaj v roce 2022.

Článek

„Bylo by obrovským úspěchem, kdybychom byli společně s Poláky úspěšní. Už samotná kandidatura bude znamenat zviditelnění Slovenska," uvedl Fico.

Centrem olympiády by se měl stát Krakov, ale některé lyžařské disciplíny by se mohly uskutečnit ve středisku Jasná v Nízkých Tatrách a Slovensko by chtělo organizovat také olympijský hokejový turnaj. K tomu by bylo potřeba vybudovat nové hokejové arény, protože stávající zimní stadióny v Popradu a Liptovském Mikuláši mohou sloužit pouze jako tréninkové haly.

Slovensko se v minulosti neúspěšně ucházelo o pořádání zimních olympijských her 2002 a 2006. O pořádání zimních her v roce 2022 projevilo zájem také Norsko, Španělsko, Švýcarsko a Ukrajina. O pořadateli se rozhodne v roce 2015.

Reklama

Související témata: