Hlavní obsah

Volosožarová s Traňkovem obhájili titul ve sportovních dvojicích

Záhřeb

Rusové Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov obhájili evropský titul v kategorii sportovních dvojic. Po krátkém programu v Záhřebu vyhráli i volnou jízdu a nechali za sebou německé rivaly Alionu Savchenkovou a Robina Szolkowého. První velkou medaili v kariéře získal v italských barvách brněnský rodák Ondřej Hotárek společně se Stefanií Bertonovou, kteří skončili třetí.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Ruští sportovní krasobruslaři Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov

Článek

Volosožarová s Traňkovem startovali jako první z favoritů a nechali německým mistrům světa prostor k útoku. V jinak výborné volné jízdě se jim totiž nevydařily odhazované skoky. Možná až příliš vysoký rittberger Volosožarová jistila oběma rukama na ledě a vzápětí úmyslně neriskovala a dopadla salchow na obě nohy.

Němečtí krasobruslaři, kteří na loňském ME chyběli, ve svém vystoupení dlouho drželi šanci na zisk pátého evropského titulu. Pak však přišla hrubá chyba u sólového salchowu, který partner skočil jen se dvěma otáčkami a partnerka upadla. Do bodového zisku se tak zapsal dvojitý salchow s pádem a svěřenci Inga Steuera prohráli s ruskými rivaly i ve volné jízdě.

Daleko za vedoucím duem si pro bronz dojeli Bertonová s Hotárkem. Partnerka upadla při trojitém salchowu, ale pak navzdory zakolísání při nájezdu zabojovala u odhozeného trojitého rittbergeru a zbytek programu oba zvládli bez větší chyby. Díky tomu si ve volné jízdě o jedenáct bodů vylepšili osobní maximum a s přehledem uhájili pozici na stupních vítězů. Po pátém a čtvrtém místě z posledních dvou ME tak po čtyřech letech spolupráce došli až k medaili.

Naopak poprvé ve společné kariéře odjedou z mistrovství Evropy bez medaile Juko Kavagutiová a Alexander Smirnov. Šampioni z roku 2010 se stejně jako v krátkém programu nevyvarovali chyb, tentokrát partner zakopl o zoubky a zbytečně upadl po dvojitém axelu. Majitelé čtyř cenných kovů z ME tak skončili pátí.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Záhřebu:
Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Volosožarová, Traňkov (Rus.) 212,45
2. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 205,24
3. Bertonová, Hotárek (It.) 187,45
4. Jamesová, Cipres (Fr.) 178,81
5. Kavagutiová, Smirnov 175,48
6. Stolbovová, Klimov (oba Rus.) 167,23.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články