Hlavní obsah

Po nakládačce od ruského bijce chtěl Konečný skončit. Teď ale shazuje a chystá se do ringu

Ruský bijec Zaurbek Bajsangurov mu dal loni v říjnu v zápase o titul mistra světa takovou nakládačku, že se už nechtěl do ringu vracet. „Na budku jsem fakt dostal pořádně, i když to bylo všelijaké. Jenže nic dokázat nemohu,“ nevymluví nikdo boxerovi Lukáši Konečnému, že zápas o pás světového šampióna organizace WBO v lehké střední váze v Kyjevě provázely prapodivné okolnosti. „Bylo to, jako by mně stříkli do ksichtu nějaký sprej,“ zapřísahá se i po čtvrt roce, kdy si po naléhání německého trenéra i manažera odchod ze scény rozmyslel a chystá návrat do profiringu.

Foto: Petr Horník, Právo

Boxer Lukáš Konečný si odchod z profesionálního ringu rozmyslel.

Článek

O Vánocích jste se děsil sám sebe a své váhy ještě víc, teď už zase intenzivně shazujete...

Děs, jak jsem přibral. Mně fakt stačí vypít jedno pivo a něco k tomu zakousnout a kila letí nahoru. Normálně chodím na váhu třeba i desetkrát denně, ale o Vánocích jsem se na ni moc nehrnul. A když jsem tam jednou za týden vlezl, ukazovala sedmaosmdesát. O deset víc, než mám normálně.

Takže drastická dieta, když už jste se rozhodl, že se do ringu vrátíte?

Krabičková. Držím ji už dvacet dnů, makám, trénuju naplno a stejně jsem se pod osmdesát kilo nedostal.

To tedy do vaší lehké střední váhy musíte ještě hodně shodit...

Už se do ní vracet nebudu. S manažerem jsme se dohodli, že půjdu o kategorii výš.

Ale tam jste přece už před čtyřmi lety boxoval, a pak se zase pokorně vrátil do té své.

Jenže o tom tehdy také rozhodl manažer. Mně to problémy nedělalo, boxoval jsem v pohodě a uvolněně, i když jsem měl proti sobě silnější borce.

Ti vás čekají ve střední váze zase.

To vím, ale problémy s tím nemám. Navíc nebudu muset před každým zápasem tolik shazovat, což může svou roli také sehrávat... Ale s váhou dolů ještě musím. I když na sobě nemám ani gram tuku, ručička na váze se pak stejně zastaví tak na čtyřiasedmdesáti kilech, takže budu muset beztak pod svalovou hmotu.

V kuloárech se už spekuluje o vašich prvních zápasech, mluvilo se o duelu s Němcem Sturmem. Máte už jasno, kdy dojde k návratu?

Nejspíše v dubnu, ale během následujících dvou týdnů by se mělo všechno rozlousknout definitivně. Odjíždím se připravovat do naší stáje v Magdeburku a tam budeme chytřejší. O nějakých protivnících se už sice mluvilo, ale otázkou je, jak moc se jim bude chtít se mnou boxovat. Jsou to Němci, takže mě znají a vědí, co mohou čekat.

Ke comebacku tedy dojde v Německu?

Raději bych doma a udělám vše pro to, aby se boxovalo v Praze nebo Ústí. Kdyby se ale naskytla šance na lukrativní zápas, který by byl zajímavý finančně anebo v němž bych nastoupil proti velkému jménu, byl bych ochoten boxovat i v cizině. V Německu mám také hodně fanoušků.

Boj o titul mistra světa je ale asi zřejmě navždy ztracen...

O nějaké tituly bych boxovat měl, i když o pás světového šampióna to teď nebude. Pokud ale budu vyhrávat, soupeři nebudou dělat finty a všechno klapne, jednou bych se mohl k duelu o titul mistra světa ještě dostat. Bude ale záležet i na zdraví, protože ve čtyřiatřiceti už není sranda se vracet do ringu.

Reklama