Hlavní obsah

Krasobruslař Březina bude na ME útočit na medaili

Záhřeb

Na svou první velkou medaili bude dnes útočit český krasobruslař Michal Březina. Na mistrovství Evropy v Záhřebu je po krátkém programu zatím na čtvrtém místě a na třetího Francouze Briana Jouberta ztrácí čtyři body.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Český krasobruslař Michal Březina během krátkého programu na mistrovství Evropy v Záhřebu.

Článek

Březina k volné jízdě nastoupí jako předposlední v nejsilnější rozjížďce. Po něm pojede jenom lídr soutěže Francouz Florent Amodio, na něhož český reprezentant ztrácí bezmála deset bodů. Amodio by měl svést souboj o titul se Španělem Javierem Fernándezem, po výborných krátkých programech je od sebe dělí jen bod.

Verner má co napravovat

Špatný dojem z nevydařeného krátkého programu i celé sezóny se bude snažit napravit Tomáš Verner. Evropský šampión z roku 2008 po odstoupení obhájce titulu Jevgenije Pljuščenka z Ruska nastoupí do volné jízdy z osmé pozice. Pojede jako první v předposlední skupině krátce před 15. hodinou. O téměř dvě hodiny dříve absolvuje svou volnou jízdu třetí český zástupce v soutěži Pavel Kaška.

Večer vyvrcholí šampionát volnými jízdami žen. Z první pozice po krátkém programu do nich půjde Ruska Adelina Sotnikovová, která bude muset čelit útoku především ze strany obhájkyně titulu Caroliny Kostnerové z Itálie. Česká reprezentantka Eliška Březinová se do volných jízd nekvalifikovala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články