Hlavní obsah

VIDEO: Na svátek extrémních sportů sahá tragédie. Jezdec, který ohromil i v Praze, se pere o život

Po sedmnáct let předvádějí lyžaři, snowboardisté a jezdci na sněžných skútrech při zimních X-Games dech beroucí kousky, žádný ale dosud neskončil tragicky. Letošnímu ročníku svátku extrémních sportů v Aspenu hrozí smutný primát. Jezdec na skútru Caleb Moore je po nedotočeném saltu vzad v kritickém stavu. A prognózy, bohužel, nejsou dobré…

Caleb Moore se vážně zranil při X-Games, v kritickém stavu leží v nemocnici.

 
Článek

První z dvojice skoků pětadvacetiletý jezdec zvládl, při druhém už skútr neměl dostatečnou výšku ani rotaci a 450 kilogramový stroj Moorea převálcoval. Jezdec zůstal bezvládně ležet, divákům i ostatním jezdcům tuhla krev v žilách.

Moore se ale po chvíli probral a ptal se svého bratra, co se stalo. S otřesem mozku byl ošetřen, dokonce odešel po svých a vše vypadalo dobře. Jenže lékaři objevili krvácení v okolí jeho srdce, Moore byl vrtulníkem převezen do nemocnice a v pátek ráno operován. V neděli rodinný mluvčí oznámil, že došlo k dalším komplikacím, které postihly i mozek Moorea.

Prognóza není vůbec dobrá

Ani v pondělí nepřicházely lepší zprávy. „Caleb na tom není dobře a prognóza také není vůbec dobrá. Je téměř jisté, že to nezvládne," prozradil smutnou zprávu deníku Denver Post jezdcův dědeček Charles Moore.

Caleb se svým mladším bratrem Caltonem jsou pravidelnými hosty X-Games, každý rok vyhrávali medaile, a v paměti je mají i čeští fanoušci. Před více než rokem totiž nadchli společným tandemovým backflipem O2 arénu při FMX Gladiator Games.

Reklama