Hlavní obsah

Krpálek jako první český judista vyhrál Grand Prix v Paříži

Paříž

Lukáš Krpálek jako první český judista v historii vyhrál prestižní Grand Prix v Paříži, a úspěšně tak vstoupil do roku 2013. Ve finále kategorie do 100 kilogramů porazil světovou pětku Temuulena Battulgu z Mongolska a navázal na bronz z mistrovství světa 2011, který získal v hale Bercy, kde se bojovalo i tentokrát.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek

Článek

Krpálek zároveň poprvé v kariéře vyhrál turnaj Grand Prix, dosud bylo jeho maximem druhé místo v Düsseldorfu z roku 2010.

"Ještě žádnému českému judistovi se na tomto turnaji nepodařilo uspět. Jedná se opravdu o velmi kvalitní turnaj a je jeden z nejtěžších," uvedl Krpálek na svém webu.

V Paříži nejprve na ipon porazil Ukrajince Artěma Blošenka a následně "upáčil" Francouze Clementa Delverta. V boji o semifinále pak na dvě wazari porazil Japonce Jusuke Kumaširu a zdolal i Švéda Martina Paceka, který předtím překvapivě vyřadil světovou jedničku Ramziddina Sajidova z Uzbekistánu.

Ve finále pak Krpálek s přehledem porazil Battulgu. Rychle získal výhodu juka a po minutě a půl finále ukončil, když zkontroval soupeřovu snahu o držení a škrcením donutil soupeře vzdát.

Druhý z českých reprezentantů v Paříži Alexander Jurečka prohrál v kategorii do 90 kilogramů hned svůj první zápas s Francouzem Alexandrem Iddirem a skončil na děleném sedmnáctém místě.

Reklama

Související témata: