Hlavní obsah

Duel o mistra světa v ohrožení, Williams se nechce oholit

LONDÝN

Fanoušci boxu se už nemohou dočkat soboty, kdy se mají v Las Vegas o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC utkat Danny Williams a Vitalij Kličko. Jenže mimořádně atraktivní duel mezi obhájcem titulu a posledním přemožitelem Mika Tysona je ohrožen. Kamenem úrazu jsou Williamsovy vousy, které si přesvědčený muslim odmítá před zápasem oholit.

Článek

Williamsův plnovous chce dnes prozkoumat speciální sportovní komise státu Nevada. "Pokud zjistíme, že jsou jeho vousy příliš drsné, požádáme ho, aby se oholil," řekl šéf komise Marc Ratner.

Na to ale přemožitel Mika Tysona z červencového duelu reagoval rázně a jednoznačně. "Pokud po mně budou chtít, abych se oholil nebo si vousy jen upravil, žádný zápas nebude," řekl jednatřicetiletý Williams deníku Daily Telegraph.

Tábor kolem ukrajinského mistra světa Klička se však nově vzniklou aférou nehodlá znepokojovat. "Dokud si neschová podkovu do rukavice, nestaráme se o něj," citovala agentura Reuters slova mluvčího Kličkova týmu.

Duel, v němž bude třiatřicetiletý Ukrajinec obhajovat mistrovský titul, se má uskutečnit v sobotu v lasvegaském kasinu Mandalay Bay. Pás pro šampiona získal slavnější z bratrské dvojice boxerů po dubnovém vítězství v Los Angeles nad Jihoafričanem Corriem Sandersem.

Reklama