Hlavní obsah

Judistu Musila o životní výsledek na GP připravilo zranění

Český judista Jaromír Musil měl dnes na Grand Prix v Düsseldorfu nakročeno k jednomu z nejlepších výsledků kariéry, ale po třech výhrách za sebou jej ze hry vyřadilo zranění kotníku, které utrpěl v souboji s Gruzíncem Levanem Ciklaurim. Ve váze do 81 kg přišel o šanci bojovat o bronzovou medaili a skončil sedmý. Tak vysoko v Grand Prix čtyřiadvacetiletý olympionik ještě nikdy nestál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Judista Jaromír Musil měl životní výsledek na dosah.

Článek

Musil v Düsseldorfu postupně zdolal Mongola Altanbagana Gantulgu, Tunisana Sajfedína Bin Hasína a nasazeného Japonce Tomohira Kawakamiho. Musil dobře odstartoval i duel s Ciklaurim, protože Gruzínec byl napomínán za pasivitu, při jednom z chvatů si však pochroumal kotník a nenastoupil ani do finále oprav, v němž se mohl utkat o třetí místo.

Další z českých olympioniků Jaromír Ježek ve stejné váze prohrál hned první souboj a nebyl klasifikován. Sedmé místo jako Musil v sobotu vybojoval ve váze do 60 kilogramů Pavel Petřikov, Václav Sedmidubský byl v kategorii do 73 kg vyřazen po úvodním nezdaru.

V Düsseldorfu nestartoval nejlepší český judista Lukáš Krpálek kvůli zraněnému prstu na ruce. Díky dostatečnému náskoku ale zůstane v čele světového žebříčku ve váze do 100 kg.

Reklama