Hlavní obsah

Boxer Konečný se v březnu představí v Německu

Praha

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se v sobotu 23. března vrátí po pěti měsících do ringu. Čtyřiatřicetiletý brněnský rodák se představí na galavečeru v Magdeburgu, jméno soupeře chce zveřejnit až po podepsání smlouvy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný zasazuje úder Arménu Petrosjanovi.

Článek

"Vše je domluvené, čeká se jen na podpis smlouvy. Proto ještě oficiálně jméno říct nemůžeme. Prozradit ale můžu jiné dvě věci - definitivně přecházím do střední váhy a ve hře bude jeden z dílčích titulů organizace WBO," uvedl Konečný na webu profiboxing.cz.

Původně plánoval, že svůj další duel absolvuje až v dubnu a nejlépe v Brně, nakonec ale došlo ke změně. "V úterý jsem měl sezení s manažerem a nakonec jsme přehodnotili plány. S ohledem na fakt, že moji stáj čeká náročný březen, kdy čtyři moji parťáci boxují o světové tituly, nemělo smysl se vysilovat organizací dalšího galavečera," vysvětlil člen německé stále SES. V Brně ale boxovat chce, zřejmě na přelomu května a června.

Konečný naposledy boxoval v říjnu, kdy v Kyjevě prohrál zápas o pás světového šampióna organizace WBO v lehké střední váze se Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska.

Reklama

Související témata: