Hlavní obsah

Lewis zvažuje návrat - kvůli Kličkovi

LAS VEGAS

Bývalý světový šampion v těžké váze, britský boxer Lennox Lewis, vážně uvažuje o návratu do ringu. K tomuto rozhodnutí přiměl 39letého rohovníka sobotní zápas o titul organizace WBC mezi Vitalijem Kličkem a Danny Williamsem. Lewis oznámil konec kariéry v únoru a jako teprve třetí boxer historie se loučil coby úřadující mistr světa těžké váhy.

Článek

"K opravdovému zápasu bych mohl být připraven za devět nebo deset měsíců," nechal se v neděli ráno slyšet Lennox Lewis. "Když jsem viděl Klička proti Danny Williamsovi, rozhodl jsem se, že chci toho chlapa knokautovat. Ostatně měl jsem k tomu blízko už při našem vzájemném zápase, který nebyl zcela dokončen," prozradil trojnásobný mistr světa hlavní důvody k návratu a připomněl souboj s Kličkem z června 2003.

Tehdy byl zápas o titul organizací WBC a IBO ukončen po šesti kolech technickým k.o. ve prospěch Lewise. Ringový rozhodčí totiž po konzultaci s lékařem nedovolil silně krvácejícímu Kličkovi nastoupit do sedmého kola. Ukrajinský boxer nesl toto rozhodnutí i přes totálně rozervané levé obočí velmi těžce, podle pozorovatelů měl navíc v zápase navrch. Oba soupeři si slíbili odvetu, ale Lewis nakonec ukončil kariéru.

"Lewis, Evander Holyfield, Mike Tyson - to už je stará generace, ti už nikdy nebudou tak silní," hodnotil 33letý Kličko bývalé mistry světa těžké váhy. "Teď je tu nová generace a tu reprezentuji já. Lennox Lewis měl dobrou šanci proti mně bojovat, ale raději skončil. Já ho vlastně poslal do důchodu, a on by proto rád viděl někoho, kdo mě porazí. To se ale jen tak nestane, a nestane se to ani kdyby se opravdu vrátil. O tom ostatně dost pochybuju," dodal současný šampion.

Reklama