Hlavní obsah

Boxeři Chládek a Agateljan prohráli v Ústí ve finále

Ústí nad Labem

Čeští boxeři Erik Agateljan a Zdeněk Chládek neproměnili svou finálovou účast ve Velké ceně Ústí nad Labem ve vítězství. Oba v rozhodujících duelech podlehli shodně soupeřům z Mongolska.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Finále Velké ceny Ústí nad Labem v boxu - ve váze do 64 kg zvítězil 15:9 na body Zorigtbaatar Enkhzorig z Mongolska (vpravo) nad Zdeňkem Chládkem z ČR.

Článek

Osmnáctiletý Agateljan prohrál ve váze do 56 kg se stříbrným medailistou z olympijských her v Londýně Nyambarem Tugstsogrem z Mongolska na body 7:17. "Byl to zatím nejsilnější soupeř, se kterým jsem se v kariéře potkal. Potvrdil svoje kvality a já jsem, myslím, nezklamal. Škoda, že kvůli věku nemohu podle nových pravidel AIBA startovat na červnovém mistrovství Evropy v Minsku," řekl spolupracovníkovi ČTK svěřenec bývalého úspěšného reprezentanta Araika Šachbazjana.

Čtyřnásobný vítěz ústeckého turnaje Zdeněk Chládek nestačil ve finále hmotnosti do 64 kg na vysokého mongolského borce Zoriga Enkhozoriga, kterému podlehl na body 9:16.

"Nepodal jsem svůj nejlepší výkon. Kvalitní soupeř vyhrál zaslouženě, i když rozhodčí ho mohl ve dvou případech napomenout. Boxeři Mongolska šli výkonnostně ohromně nahoru a patří nyní ke světové špičce. Život jde dál, musím se připravit na další turnaje," řekl v současnosti nejlepší český amatérský boxer Chládek.

Čtyřiačtyřicátý ročník ústeckého turnaje byl velice vyrovnaný. Všechny finálové zápasy se boxovaly na plný počet kol. Tři prvenství vybojovali v konkurenci 82 boxerů ze 16 zemí reprezentanti Kazachstánu. Po dvou finálových vítězstvích získali Mongolové, Maďaři a z jednoho titulu se radovali reprezentanti Irska a Ruska.

44. ročník Velké ceny Ústí nad Labem v boxu - finále:
Do 52 kg: Sulejmanov (Kaz.) - Čching-sien (Čína) 16:10.
Do 56 kg: Tugsstogt (Mong.) - Agateljan (ČR) 17:7.
Do 60 kg: Varga (Maď.) - McComb (Ir.) 15:10.
Do 64 kg: Enkhzorig (Mong.) - Chládek (ČR) 15:9.
Do 69 kg: Bacskai (Maď.) - Tovšinbat (Mong.) 17:14.
Do 75 kg: Quigley (Ir.) - Drenovak (Srb.) 11:6.
Do 81 kg: Njazynbekov (Kaz.) - Mullenberg (Niz.) 10:5.
Do 91 kg: Tiščenko (Rus.) - Dirnfeld (SR) 11:7.
Nad 91 kg: Dyčko (Kaz.) - Symonjan (Arm.) 17:10

Reklama