Hlavní obsah

Že jsem byl krvavý? Dcery jsou už zvyklé, řekl Konečný po zisku titulu mistra Evropy

Marek BurkertPrávo

Věděl, že když prohraje, znamená to konec kariéry. V souboji s Francouzem Achourem ale Lukáš Konečný získal v Magdeburku titul mistra Evropy asociace WBO ve střední váze a dál může mít smělé boxerské sny. Třeba o pásu světového šampióna.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Lukáš Konečný se raduje ze zisku pásu profesionálního mistra Evropy organizace WBO ve střední váze.

Článek
Fotogalerie

Po porážce s Rusem Bajsangurovem jste si nemohl dovolit zaváhání. Byl jste kvůli tomu přece jen nervóznější?

Věděl jsem, že to může být zlomový zápas. Hlava si to uvědomovala, což bylo o to horší.

Ovlivnilo to váš výkon?

Začátek nebyl ideální, ale že bych si zase nějak nadával, to ne. Mohl to být určitě z mé strany lepší box. I kvůli psychice to nebylo dokonalé. Navíc mě rozhodilo docela rychlé zranění.

Úder soupeřovy hlavy vám roztrhl obočí, stěžovalo vám to orientaci?

Trošku hůř jsem viděl, musel jsem se víc soustředit na soupeřovu pravou ruku, aby mi tam nepřilétl úder. Problémy mi to dělalo ve 3. kole, kdy se to stalo, a o kolo později. Pak až na závěr v jedenáctém dvanáctém, než to sudí předčasně ukončil.

Nebál jste se, že si ringový sudí soupeřovy hlavičky nevšiml a bodující rozhodčí budou šrám nad vaším okem přisuzovat Francouzovu úderu?

Ani ne, hned po té hlavičce jsem sprostě žaloval. Sudí hned kývl, že to ví. O přestávce obcházel rozhodčí a říkal jim, že to byla nezaviněná srážka.

V hledišti jste měl i své tři dcery. Jaké to pro ně bylo, když jste měl krvavý obličej?

Jedna chtěla říct, že dobrý, a nakonec řekla divný. Kdybych byl ale, plácnu, chlápek, co chodí každý den do fabriky a přišel bych domů takhle, asi se leknou. Ale jsou to dcery boxera, zvyklé, že občas mám nějaký ten šrám.

Teď už zase můžete střádat plány. Jaké jsou?

Chtěl bych obhajobu titulu někdy na přelomu května června buď v Ústí, nebo v Brně. Pokud to klapne a já vyhraju, tak bych rád do konce roku boxoval o titul mistra světa.

Reklama

Související témata: