Hlavní obsah

Otakar Černý se chystá do penze. V České televizi skončí na konci března

Praha
Aktualizováno

Šéfredaktor sportovní redakce České televize Otakar Černý se na obrazovkách v příštím měsíci už neobjeví. Na Černého místo nastoupí současný výkonný ředitel ČT Sport Jiří Ponikelský. Česká televize to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Otakar Černý

Článek

„Otakar Černý patří mezi výrazné osobnosti, které se zapsaly do historie vysílání Československé a České televize. Podílel se na tvorbě řady pořadů a spojil se s několika generacemi sportovců. Otakaru Černému bych rád za jeho dlouholeté působení ve veřejnoprávní televizi poděkoval a popřál mnoho klidných dní v průběhu jeho zaslouženého odpočinku," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Za Otou Černým stojí v televizi mimořádné množství práce a já bych mu chtěl za to vše vyjádřit velký dík. Spolupráce s ním byla vždycky inspirativní a jsem rád, že formou externí spolupráce budeme v kontaktu i nadále," říká Černého nástupce Ponikelský.

Devětašedesátiletý Černý svázal s Československou a později i s Českou televizí téměř celý svůj život. Již v roce 1969 nastoupil jako externí redaktor sportu. V průběhu svého působení na Kavčích horách byl známý mimo jiné jako moderátor politických a diskuzních pořadů Debata nebo Co týden dal.

Na konci devadesátých let z České televize odešel, v roce 2002 se na Kavčí hory ale vrátil, když se stal šéfem sportovní redakce. O čtyři roky později stál u zrodu samostatného sportovního pořadu ČT 4 Sport, později ČT Sport, na němž mimo jiné komentoval diskuzní pořad ze sportovního prostředí Na slovíčko.

Reklama

Související témata: