Hlavní obsah

OBRAZEM: Golfová legenda zpět na výsluní. Woods se vrátil na pozici světové jedničky

Tiger Woods je zpět! Ikona golfu a jeden z nejznámějších sportovců planety se dokázal vrátit na výsluní. V Orlandu vyhrál třetí turnaj v sezóně a po dvou a půl letech se vrátil na pozici prvního světového golfisty světa. Z první příčky sesadil Roryho McIlroye ze Severního Irska. Podívejte se na fotografie z turnaje v Orlandu, po němž se Woods vrátil na golfový trůn.

Foto: Scott Miller, Reuters

Tiger Woods s trofejí pro vítěze turnaje v Orlandu, díky němuž Američan znovu vystoupal na post světové jedničky.

Článek
Fotogalerie

Woods se musel vypořádávat s obrovskou palbou kritiky médií i fanoušků, když se na veřejnost dostaly jeho časté nevěry, díky nimž se s ním rozvedla manželka Elin Nordegrenová. Následoval strmý propad. Golfista musel čelit odsouzení okolí, někteří sponzoři s ním z morálních důvodů přerušili spolupráci a rodáku z Kalifornie se přestalo dařit i na hřišti.

Na konci října 2010 ho na postu světové jedničky vystřídal Angličan Lee Weswood. Tehdy byl Woods jedničkou bez přestání rekordních 281 týdnů. Následovaly další propady a o rok později figuroval až na 58. místě. Ale vítězství na turnaji v Orlandu v loňském roce nastartoval comeback Woodsovy kariéry.

Woodsovi se začalo dařit i v soukromí

Společně s profesionálním životem se začalo sedmatřicetiletému Američanovi dařit i v soukromí, když se začal scházet s lyžařkou Lindsey Vonnovou. Jejich vztah byl veřejným tajemstvím tak dlouho, až se společně dohodli, že ho zveřejní i oficiálně. Udělali tak společně - Woods na svých internetových stránkách, Vonnová na svém facebookovém profilu.

Woods za poslední rok vyhrál šest turnajů a roční túru zakončil obhajobou vítězství v Orlandu, kde dominoval už posedmé v kariéře. Celkově se jedná o jeho 77. titul v kariéře. Legendární golfista Arnold Palmer, po němž je turnaj hraný na hřišti v Bay Hill pojmenován, tak mohl Woodsovi gratulovat nejenom k vítězství, ale zároveň k návratu na pozici světové jedničky, na níž se v minulosti vyhříval už celkem 623 týdnů.

Reklama