Hlavní obsah

Kanada - Česko 4:6Senzace! Čeští curleři na MS připravili domácí Kanaďany o neporazitelnost

Victoria

Čeští curleři se na mistrovství světa ve Victorii postarali o velké překvapení, když v šestém kole připravili o neporazitelnost domácí Kanaďany. Tým skipa Jiřího Snítila zvítězil nad obhájci titulu 6:4 a v průběžném pořadí mu patří s třemi výhrami a třemi porážkami sedmé místo.

Foto: Jonathan Hayward, ČTK/AP

Český skip Jiří Snítil jásá po výhře týmu nad Kanadou.

Článek

Kanada dosud jako jediná na turnaji neprohrála, změnil to až zápas s českým týmem. Přitom začátek domácím curlerům vyšel, čtyřiatřicetinásobní mistři světa vedli 3:1. "Pak jako by někdo hodil zatím suverénním Kanaďanům do soukolí trochu písku. Nejprve srovnáváme a pak jdeme dokonce do vedení," napsal předseda svazu Karel Kubeška na webu curling.cz.

V závěrečném desátém endu pak už Češi udrželi vedení 6:4. "Historicky porážíme Kanadu a náš tým sklízí zasloužené ovace publika. Češi zejména v druhé polovině zápasu hráli lépe," dodal Kubeška.

České mužstvo předtím na Velikonoční pondělí prohrálo oba zápasy. Po dopolední porážce se Skotskem nestačili Češi ani na Švédsko, jemuž podlehli 4:7.

Na šampionátu usiluje dvanáctka mužstev o účast na olympijských hrách v příštím roce v Soči, Češi potřebují skončit do pátého místa. Start na OH mají nejspíš jistý Kanada, Švédsko, Norsko a Velká Británie díky skotskému týmu, o zbylá tři postupová místa bojují čeští reprezentanti s Dánskem, Švýcarskem, USA a Čínou.

Mistrovství světa v curlingu mužů ve Victorii (Kanada):
6. kolo:
Česko - Kanada 6:4
Švédsko - Švýcarsko 9:8
Finsko - Rusko 6:7
Čína - Norsko 4:5.
Průběžné pořadí po neúplném 6. kole:
1. Kanada a Švédsko 5 výher/1 porážka
3. Skotsko 4/1
4. Čína a Norsko 4/2
6. Dánsko 3/2
7. Česko 3/3
8. Švýcarsko 2/4
9. Japonsko a USA 1/4
11. Finsko a Rusko 1/5.

Reklama

Související témata: