Hlavní obsah

Vladimir Kličko má dostat za souboj s Povětkinem rekordní honorář. Peníze chce ale vidět předem

Panama

Na svůj rekordní honorář se může těšit boxerský mistr světa v těžké váze Ukrajinec Vladimir Kličko. Za souboj s dalším úřadujícím šampiónem Rusem Alexandrem Povětkinem obdrží 17,5 miliónu dolarů (přes 348 miliónů korun). Zápas by se měl podle agentury SID uskutečnit 31. srpna v Moskvě.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko.

Článek

Oba boxeři budou těžit z nečekaně štědré nabídky ruského promotéra Vladimira Chrjunova, který získal práva na uspořádání souboje v dražbě za 23,33 miliónu dolarů. Kličko s Povětkinem si rozdělí odměnu v poměru 75:25.

K dražbě v sídle boxerské organizace WBA v Panamě došlo poté, co se zástupci obou boxerů nedokázali shodnout na podmínkách. Kličkova strana nabídla 7,13 miliónu dolarů, stáj Sauerland zastupující Povětkina šest miliónů. Oba návrhy jasně přebil Chrjunov.

Peníze až po zápase? Ani náhodou!

"Ta suma je absurdní. Uvěřím tomu, až bude složena u notáře. S vyplacením peněz až po zápase rozhodně souhlasit nebudeme," řekl Kličkův manažer Bernd Bönte listu Bild. Management ukrajinského boxera neuspěl v souboji o uspořádání Kličkova zápasu vůbec poprvé.

Sedmatřicetiletý Kličko má v držení tituly organizací IBF, WBO, IBO a je superšampionem WBA. Třiatřicetiletý Povětkin je mistrem světa WBA a Kličko se s ním musí letos utkat o titul této organizace.

Oba boxery před srpnovým vzájemným duelem čekají ještě takzvané dobrovolné obhajoby. Kličko nastoupí 4. května v Mannheimu proti Němci Francesku Pianetovi, Povětkin bude 17. května boxovat v Krasnogorsku s Polákem Andrzejem Wawrzykem.

Reklama

Související témata:
Honorář