Hlavní obsah

Ježek na ME v judu vypadl ve 2. kole, použil nedovolenou techniku

Budapešť

Judista Jaromír Ježek vypadl na mistrovství Evropy v Budapešti ve 2. kole váhové kategorie do 81 kg. Ve vyrovnaném souboji s Maďarem Lászlem Csoknyaiem byl diskvalifikován za použití nedovolené techniky a domácí reprezentant tak minutu a půl před koncem mohl slavit výhru na ipon.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Jaromír Ježek.

Článek

Druhého českého reprezentanta Jaromíra Musila ve stejné váze už v prvním kole vyřadil favorizovaný Francouz Loic Pietri také po vítězství na ipon.

Ježek se představil na svém pátém evropském šampionátu, ale po přechodu z váhy do 73 kg poprvé ve vyšší hmotnostní kategorii. Po březnovém třetím místě na Grand Prix v tureckém Samsunu se netajil vysokými ambicemi a v prvním kole uspěl v souboji s Italem Lukou Poetou. Půl minuty před koncem mu vyšel chvat, otočil nepříznivě se vyvíjející zápas a po získaném vazari vybojoval postup.

Také s Csoknayaiem byl dlouho ve hře, půldruhé minuty před koncem měli oba po trestu za pasivitu a žádný získaný bod. Ježek doplatil na zbytečnou chybu, když chtěl odpovědět na chvat maďarského judisty, ale při "kontrachvatu" použil už zakázanou techniku. Ježek si svůj přehmat rychle uvědomil a levou ruku okamžitě ze soupeřovy nohy stáhl, ovšem rozhodčí zápas nekompromisně ukončili.

Reklama

Související témata: