Hlavní obsah

Takové rány jsem ještě nezažil, chválil Kličko po šestikolové obhajobě titulů Pianetu

Mannheim
Aktualizováno

Boxer Vladimir Kličko zůstává světovým šampiónem profesionálních organizací WBO, IBF, WBA a IBO v těžké váze. Při sobotní obhajobě mistrovských pásů ukrajinský favorit porazil v Mannheimu Franceska Pianetu k.o. v šestém kole a vybojoval 60. vítězství v profesionálním ringu. „Bojoval srdcem, nebylo snadné s ním zápasit," tvrdil Kličko po vítězství.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tímhle úderem uštědřil Kličko Pianetovi K.O.

Článek
Fotogalerie

Šestatřicetiletý Kličko měl od počátku převahu, levou rukou si držel o osm let mladšího soupeře na distanc a bez výraznější snahy o vlastní obranu hledal sebejistě způsob, jak proniknout přes jeho kryt. Cestu našel ve čtvrtém kole, kdy poslal Itala poprvé na zem, a bylo zřejmé, že brzy skončí Pianetova neporazitelnost mezi profesionály.

Od předčasného konce v tomto kole jej zřejmě ještě zachránil gong. V pátém ale došlo na nové počítání a v tom následujícím se Pianeta po dalším Kličkově útoku opět neudržel na nohou. Rozhodčí viditelně otřeseného Itala do dalšího boje nepustil a Kličko si připsal 51. výhru knokautem.

„Francesco se snažil. Bojoval srdcem," řekl Kličko po své výhře. „Pro další boxery je dobrým příkladem. Jsem si jistý, že se hodně přiučil a že má před sebou velkou budoucnost. Nebylo snadné s ním zápasit. Nikdy jsem neschytával tak tvrdé rány jako od něj." řekl ukrajinský suverén o osmadvacetiletém Italovi.

Pianeta navzdory komplimentům smutnil

V Pianetovi ale po knokautu od Klička převládalo velké rozčarování. „Jsem hodně zklamaný a smutný," přiznal Ital. „Nemám slov. Nebyl to prostě můj den. Vladimir je světový šampión a můj výkon na něj nestačil. Dnes to opravdu nestojí za nic," pokračoval v naladěném tónu boxer, který sice Ukrajince porazit nedokázal, ale v minulosti se už vypořádal s větším soupeřem - rakovinou varlat.

Kličko potvrdil roli velkého favorita, zápas pro něj byl v podstatě přípravou na srpnovou bitvu v Moskvě proti ruskému boxerovi Alexandru Povětkinovi. Tento duel mu vynese největší honorář v kariéře. Má slíbenou rekordní sumu 17,5 miliónu dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články