Hlavní obsah

Boxer Mayweather porazil Guerrera a dostane rekordní honorář

Las Vegas

Americký boxer Floyd Mayweather opět dostál své přezdívce „Money" (Peníze). Nejlépe vydělávající sportovec světa za loňský rok - podle časopisu Forbes - porazil v sobotu v Las Vegas v souboji o titul mistra světa welterové váhy organizace WBC krajana Roberta Guerrera a za zápas měl jistý rekordní příjem 32 milionů dolarů, který však bude nejspíš výrazně vyšší.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Americký boxer Floyd Mayweather (vlevo) v zápase protu Robertovi Guerrerovi.

Článek

Dopředu sjednaným honorářem vyrovnal Mayweather největší odměnu v historii boxu, kterou si vyjednal před rokem za souboj s Portoričanem Miguelem Cottem. Krátce nato nastoupil do vězení, kde si za napadení matky svých dětí odpykal dva měsíce. V sobotu se představil v ringu poprvé od propuštění.

Mayweather obdrží podle dohody 32 milionů hned po zápase, další miliony však ještě na jeho konto přitečou později. „To je minimální částka, kterou dostane. Bude to mnohem víc. Půjde za ním většina toho, co zápas vynese," řekl stanici ESPN výkonný ředitel promotérské společnosti Richard Schaefer, jehož firma současnou světovou jedničku napříč váhami vyplatí.

Šestatřicetiletý Mayweather překonal i honorář Mika Tysona ve výši 30 milionů dolarů za někdejší slavný duel v těžké váze s Evanderem Holyfieldem v roce 1997, v němž boxerské „enfant terrible" ukouslo soupeři kus ucha.

Reklama

Související témata: