Hlavní obsah

Mike Tyson se objeví v televizi jako kreslený detektiv s holubem

Bývalý světový šampión v boxu Mike Tyson se objeví na televizních obrazovkách v nezvyklé roli - stane se z něj kreslený detektiv v novém animovaném seriálu. A jeho kumpánem bude holub. Šestačtyřicetiletý Tyson svou postavu v seriálu nazvaném Mike Tyson Mysteries (Záhady Mika Tysona) sám namluví.

Foto: Vincent Yu, ČTK/AP

Bývalý světový šampión v boxu Mike Tyson.

Článek

Pomocníkem při řešení případů Tysonovi nebude jen prostořeký holub, ale také kouzelné tetování, které má na obličeji. Vypořádat se bude muset například s šachovým superpočítačem, anebo vyřešit záhadu, proč spisovatel a vlkodlak v jedné osobě nemůže dopsat román.

Tyson i ve skutečném životě chová závodní holuby. Kdy bude mít seriál s patnáctiminutovými epizodami premiéru, zatím není jasné.

Mike Tyson se do povědomí lidí zapsal nejen výkony v ringu, ale především nevypočitatelným chováním či odsouzením za znásilnění v roce 1992. Box pověsil na hřebík v roce 2006 a zahájil druhou kariéru v oboru zábavy. V roce 2009 si zahrál malou roli v komedii Pařba v Bangkoku a v roce 2011 natočil televizní dokumentární seriál o své letce závodních holubů.

Reklama

Související témata: