Hlavní obsah

Maďar s Hitlerem na prsou se v Praze prát nebude, pořadatelé ustoupili tlaku

Praha

Maďarský zápasník MMA Attila Petrovszki, který se měl v pátek představit na galavečeru bojových sportů Heroes Gate 10 v pražských Vysočanech v duelu s Čechem Martinem Šolcem, se na žíněnku nepodívá. Organizátoři se rozhodli ustoupit mediálnímu tlaku a zápas bojovníka, jehož potetované tělo zdobí nacistická symbolika, zrušili.

Foto: Facebook

Maďarský bojovník Attila Petrovszki

Článek
Fotogalerie

Vytetované symboly jako třeba hákový kříž či portrét Adolfa Hitlera na kůži Petrovszkého jen podtrhují jeho hrůzostrašný zjev. A pro pořadatele pražského turnaje se stal maďarský bojovník noční můrou. „Rozhodli jsme se tento zápas stáhnout ze startovky. Naše rozhodnutí plyne ze silného mediálního tlaku na naši společnost a naše partnery," uvedli organizátoři na facebookovém profilu akce.

Skutečnost, že tělo maďarského zápasníka zdobí nepřijatelné symboly, pořadatelé zaregistrovali během jednání o jeho startu. „Bojovník byl manažerem nabídnut jako vhodný bojovník pro náš galavečer. Byl odsouhlasen na základě sportovních výkonů a statistik. Bohužel jsme nebyli informováni o jeho tetováních, upřímně jsme o to ani nežádali. Po zjištění těchto skutečností jsme se sešli s manažerem, který nás ubezpečil, že tento bojovník nastupuje do zápasu zahalen a nijak nepropaguje a nebude propagovat krajní pravici," uvedli.

Silný tlak ale nakonec dovedl organizátory k rozhodnutí zápas Petrovszkého odvolat. Odstoupením ze spoluúčasti na akci v hale Sparty na Podvinném mlýně totiž pohrozili partneři jako Hlavní město Praha, Česká televize a posléze i Městská část Praha 9 a sponzoři - například Pražská energetika.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články