Hlavní obsah

VIDEO: Soukalovou nic nezastaví. Láká mě seskok z letadla, říká po ochutnávce volného pádu

Praha

Příprava na olympijskou sezónu bude dlouhá a náročná, tak proč si ji nezpestřit něčím netradičním. Třeba létáním ve vzduchu? Téměř kompletní biatlonová reprezentace si ozkoušela pohyb ve 14 metrů vysokém větrném tunelu v pražské Skydive Areně. „Dobrý, strašně mě to bavilo,“ smála se kometa minulé sezóny Gabriela Soukalová.

Česká biatlonistka Soukalová na vzduchovém polštáři.Video: Michal Osoba, Sport.cz

 
Článek

U zrodu této myšlenky stál další úspěšný biatlonista a milovník adrenalinu Michal Šlesingr. Právě on akci na páteční večer zosnoval. „A musíme mu poděkovat. Jinak by to asi nikoho nenapadlo a byla to parádní věc,“ vděčil svému kamarádovi Ondřej Moravec.

Během asi pěti návštěv tunelu trvajících jeden a půl minuty se biatlonisté od instruktora učili, jak správně korigovat svůj pohyb ve vzduchu. „Na začátku nevíte, do čeho jdete. Sice jsme předtím viděli video na online kameře, ale z toho nic nepoznáte,“ vyprávěl Moravec.

Moravec se lekl

Při poslední návštěvě tunelu, kde vítr může fičet rychlostí až přes 270 km/h, instruktor s biatlonisty na chvíli vyletěl až k horní části prosklené roury. „To jsem se trochu lekl. Naštěstí jsme pak hned šli dolů, tak jsem byl v klidu, že to asi bylo plánované,“ usmíval se Moravec.

Ve druhé várce si skydiving vyzkoušela i ženská část reprezentace. „Ze začátku jsem se strašně bála a myslela si, že tam ani nepůjdu,“ přiznávala Veronika Vítková, byť se v tunelu takřka neustále usmívala. „Já tolik na adrenalin nejsem. Když mě to vytáhlo nahoru, rychle jsem zakláněla hlavu, abych šla zase dolů. Ale dobrý to bylo,“ ujišťovala.

Ráda si klade těžké cíle

Soukalovou naopak netradiční zážitek inspiroval k ještě většímu adrenalinu. „Já bych si seskok z letadla klidně zkusila,“ přiznává, že by jí nevadilo následovat Šlesingra, který už má s padákem bohaté zkušenosti.

Vítězka čtyř závodů Světového poháru minulé sezóny přitom trpí závratěmi. „Já si ale ráda kladu těžké cíle a chtěla bych si dokázat, že to zvládnu. Ale asi spíš jen v tandemu,“ přemítá blonďaté biatlonové eso.

Reklama