Hlavní obsah

Boxer Chládek se pokusí ukončit české čekání na medaili z ME

Praha

První z trojice letošních velkých akcí čeká od soboty českou boxerskou jedničku Zdeňka Chládka. Účastník olympijských her v Londýně bude hlavní postavou pětičlenné výpravy na mistrovství Evropy v Minsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boxer Zdeněk Chládek při odletu na olympiádu v Londýně.

Článek

"Z posledních pěti měsíců jsme byli 70 dní někde pryč, takže příprava byla super," řekl Chládek. Stejně jako další reprezentanti absolvoval soustředění a sparingy v Rusku a v Německu, představil se i na turnajích v Kaunasu a v Bělehradu. "Bylo toho hodně," přiznal.

V Litvě se probojoval do semifinále a skončil třetí, výsledek ale pro ústeckého boxera důležitý nebyl. "Nebral jsem to jako vrcholové akce, ale spíše jako součást přípravy. Nešlo primárně o to uspět. Byli jsme vždy ve velkém tréninkovém zatížení a pak jsme přijeli na turnaj. Největší forma by měla přijít teď na Evropě," uvedl Chládek.

I proto v posledním týdnu hlavně "ladil" formu. "Snažíme se upravovat váhu a nabrat sílu, abychom byli v nejlepší kondici," řekl Chládek, jenž poslední dny před čtvrtečním odletem do Běloruska tráví s dalšími českými boxery na soustředění v Průhonicích.

"Nechám tam všechno"

Po bronzu z juniorského MS v roce 2008 se bude v Minsku snažit získat svoji první velkou seniorskou medaili. "Nechám tam všechno, co je ve mně, a udělám vše pro co nejlepší výsledek. Určitě bych měl radost, kdyby přišel úspěch," uvedl Chládek, který si dobře uvědomuje, že poslední českou medaili na ME získal už v roce 1996 Pavol Polakovič. "Už je to nějaký pátek. Dal jsem tomu vše, uvidíme," pousmál se.

Přechod z juniorů mezi seniory pro něj nebyl jednoduchý, stejně jako pro další boxery. "Je to náročné. Špička je vyrovnaná a není jednoduché uspět. Navíc jsem potřeboval i dospět," podotkl Chládek.

Věří ale, že na jedné z letošních akcí se dočká. Po ME jej čeká ještě univerziáda a mistrovství světa. "Nevím, jestli hned teď přijde medaile. Bylo hodně změn, například máme nového reprezentačního trenéra. Časem by se to mohlo projevit," doufal Chládek. V 23 letech ale prý stále boxuje se zkušenějšími rohovníky.

Reklama

Související témata: