Hlavní obsah

Lewis zamítl návrat, souboj s Kličkem nebude

LONDÝN

Britský boxer Lennox Lewis popřel zvěsti o tom, že by se v listopadu vrátil do ringu a bojoval s Vitalijem Kličkem o titul mistra světa v těžké váze. Devětatřicetiletý Lewis ukončil kariéru v únoru 2004 a jako teprve třetí boxer historie se loučil coby úřadující šampion. Po prosincovém zápase Klička s Willamsem však prohlásil, že se do ringu vrátí a Klička porazí. Nakonec si to rozmyslel.

Článek

Na konci loňského roku se mluvilo o tom, že pokud by se Lewis Kličkovi opravdu postavil, bylo by pro něj připraveno 40 miliónů dolarů. Takovému lákadlu Lewis podle svých slov jen těžko mohl odolat.

V minulých dnech ale Lewis, zdržující se ve svém bydlišti v Montego Bay na Jamajce, vydal prohlášení, ve kterém píše: "Chci zopakovat to, to jsem řekl už při svém odchodu v únoru 2004: Bylo štěstí osudu, že jsem mohl opustit vrcholový sport po vlastním rozhodnutí a jako jeden z mála boxerských šampionů skončit na vrcholu. Zůstávám na odchodu."

Pouze dva boxeři odešli před Lewisem jako úřadující mistři světa těžké váhy a nikdy se do ringu nevrátili. Ve dvacátých letech to byl Gene Tunney a poté boxerský fenomén let padesátých Rocky Marciano.

Za Lewisovým rozhodnutím nevstoupit znovu do ringu zřejmě budou dvě ženy jeho života. Před svým posledním zápasem v červnu 2003 musel slíbit své matce Violet, že už boxovat nebude. A proti návratu je ostatně i Lewisova současná přítelkyně, nosící rovněž jméno Violet.

Reklama