Hlavní obsah

VIDEO: Když musíš, tak musíš... Ragbista vykonal malou potřebu přímo na hřišti

Brisbane/Praha

Co dělat, když na ragbistu přijde během zápasu nutkání odskočit si na malou? Třiadvacetiletý Russell Packer, novozélandská hvězda týmu New Zealand Warriors, zvolil v ligovém souboji s Brisbane Broncos ne zrovna elegantní, ale rozhodně nejrychlejší řešení. Vyprázdnil močový měchýř přímo na trávník Suncorp Stadium....

Ragbista močí na hřišti.

 
Článek

Úleva se dostavila během chvilky, ragbista elegantně vytřepal zvlhlé spodní prádlo a byl znovu připraven zasáhnout do hry. Přestože si počínal poměrně nenápadně, jeho exces neunikl televizním kamerám a malér byl na světě.

Hráč sice po utkání, které jeho tým vyhrál přesvědčivě 56:18, okamžitě na Twitteru vyjádřil nad svým skutkem lítost a omluvil se, vedení soutěže ale bylo nekompromisní. Týmu vyměřilo pokutu 15 000 australských dolarů (kolem 300 000 korun).

„Takové chování je naprosto nepřijatelné a neexistuje pro něj žádná omluva," uvedl rozzlobený generální manažer NRL Nathan McGuirk.

Zahraniční média okamžitě přispěchala s připomínkou, že obdobný incident se už při souboji obou týmů odehrál. V roce 1988 neudržel svěrač Don McKinnon a i on šokoval veřejnost vykonáním malé potřeby během přerušené hry přímo na hřišti. Vysloužil si za to tehdy penalizaci ve výši tisíc dolarů.

Reklama