Hlavní obsah

Triatlonista Švarc přijde kvůli zranění o mistrovství Evropy

Praha

Triatlonista Přemysl Švarc přijde kvůli zranění o mistrovství Evropy v turecké Alanyi, jež se koná od 14. do 16. června. Účastník olympijských her v Londýně má naštípnutá žebra po pádu na kole. Pod prášky sice nastoupil k víkendovému závodu série mistrovství světa v Madridu, který ale nedokončil.

Článek

"Evropa měla být jedním z vrcholů letošní sezony a s formou, kterou jsem poslední měsíc měl, jsem si věřil na dobrý výsledek. Nejhůře tak TOP 14. Ale to je teď všechno pryč," uvedl v tiskové zprávě České triatlonové asociace Švarc.

"Mám prakticky na týden zákaz pohybu, pak půjdu na kontrolní rentgen, kde se uvidí, co dál. Ale léčba klidem je pro každého sportovce peklo. Dobré je, že jsou žebra štípnutá u chrupavky, kde to rychle srůstá," dodal.

"Trénovat snad budu moct už za deset dnů, což je asi jediná dobrá zpráva, kterou jsem od doktora slyšel. Rád bych se vrátil ve formě už na Světový pohár v Palamos ve Španělsku. Předtím ale budu muset někde otestovat, jestli je vše v pořádku. Pokud by to nešlo, tak nejpozději 20. července chci být na startu závodu Světové série v Hamburku," uvedl pětačtyřicátý muž londýnského závodu Švarc.

Na evropském šampionátu možná nebude moci startovat ani druhý český olympionik Jan Čelůstka, jenž má únavovou zlomeninu nohy. Zatím však účast definitivně nevzdal.

Reklama

Související témata: