Hlavní obsah

Olympijským šampiónům Kateřině a Mattovi Emmonsovým se narodil syn

Karel FeltPrávo

Olympijská vítězka z Pekingu a česká střelecká jednička Kateřina Emmons dnes odpoledne porodila v plzeňské nemocnici syna Martina Henryho Emmonse. Mužského potomka s nadšením přivítal jeho otec, rovněž olympijský vítěz Mathew Emmons. Maminka i syn, který měří 51 cm a váží 3,52 kg, se mají čile k světu a jsou zdravotně v pořádku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rodina Emmonsových se rozrostla. Malá Julie má bratříčka Martina Henryho.

Článek

Emmonsovým se narodila na jaře 2009 dcera Julie. Kateřina Emmons, dcera bývalého mistra světa a nyní trenéra australských střelců Petra Kůrky, byla už v Pekingu v jiném stavu. Kromě vzduchové pušky tam vybojovala stříbro v malorážce 3x20 ran.

Po narození dcery se podle vlastních slov vrátila ke střílení příliš brzy a vzhledem ke zdravotním problémům se prosazovala zpět do světové špičky velmi obtížně. Její manžel Mathew pak prodělal rakovinu štítné žlázy, z níž se na specializované klinice v New Yorku úspěšně vyléčil. Kateřina si dokázala vystřílet účastnické místo na OH v Londýně, kde skončila ve vzduchové pušce čtvrtá.

Letos v lednu se Emmonsovi přestěhovali z Colorada do Plzně. „Určitě tu budu rodit podruhé, protože s plzeňskými lékaři mám nejlepší zkušenosti. V Plzni máme pěkný byt, koukáme na zoologickou zahradu. Nevylučuji, že se v mém rodném městě usadíme natrvalo. Matt i já máme na střelnici v Lobzích perfektní podmínky pro přípravu,“ řekla Kateřina Emmons krátce po návratu do Plzně.

Myslí na olympijské Rio

O svém návratu hovořila opatrně. „Rozhodně ho neuspěchám, jako jsem to udělala po narození Julinky. Pokud bude všechno v pořádku, začala bych pomalu na podzim a věnovala bych se už jen vzduchové pušce. Když to půjde, připravím se už na letní mistrovství světa v Granadě, pokud uvidím, že to není ono, je pořád čas si vybojovat účast na olympiádě v Riu další rok,“ prozradila, že by ráda střílela na svojí čtvrté olympiádě.

Doma má už kompletní sbírku medailí, před zlatem a stříbrem v Pekingu získala už v Aténách 2004 bronz ve vzduchovce. O svojí budoucnosti má také jasno. „Zůstala bych jako trenérka nebo manažerka u sportovní střelby a ráda bych se věnovala i fyzioterapii, kterou jsem vystudovala,“ řekl pro Právo a Sport.cz

Reklama