Hlavní obsah

Ostravici opět po roce ovládne Adrenalin Cup

Biatlonista Ondřej Moravec, kajakář Kamil Mrůzek, bývalý cyklokrosový reprezentant Václav Ježek nebo mistryně světa v paraglidingu Markéta Tomášková. To je jen část špičkových účastníků letošního 17. ročníku závodu čtyřčlenných štafet Adrenalin Cup. Ten se coby Mistrovství ČR v extrémním závodu štafet koná v sobotu 29. června v Ostravici na Frýdecko-Místecku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Moravec.

Článek

Tak jako doposud musí jednotliví členové štafet zvládnout čtyři disciplíny: běh do vrchu, paragliding, horská kola a kajak. Závod odstartuje v 10 hodin na hřišti v Ostravici. Při běhu na Lysou horu musí závodníci zvládnout 16 kilometrů s převýšením 1145 metrů, následně se paraglidisté snesou do Ostravice, kde předají štafetu bikerům. Ti absolvují trasu dlouhou 34,5 kilometru s převýšením 1430 metrů. Poslední na trať se vydají kajakáři, jež startují z rampy pod přehradou Šance. Na pětikilometrové trati musí zvládnout 65 branek a eskymácký obrat.

„Pro letošní rok zůstávají trasy stejné jako v minulých ročnících. Omezeni nebudou ani kajakáři, a to přesto, že Povodí Odry provádí opravu přehradní hráze na Šanci, a nemá proto v přehradě tolik vody, jako v minulosti. Jsme rádi, že i tak jsme se s Povodím domluvili na odpuštění potřebných 14 kubíků," prozradil za organizátory Martin Kráčalík a dodal, že o titul republikové šampióna si to letos v Beskydech rozdá téměř 50 týmů.

Také letos je součástí Adrenalin Cupu závod Radegast Beskydský šerpa, při němž musí čtyřčlenný tým vynést z Ostravice na Lysou horu, což je více než devět kilometrů s převýšením 950 metrů, plný padesátilitrový sud piva. Každý tým, který náklad o váze 65 kilogramů zvládne dopravit na vrchol v časovém limitu čtyři hodiny, dostane 100 piv.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články