Hlavní obsah

Potvrzeno! Kličko se s Povětkinem utká o titul v říjnu v Moskvě

Moskva/Praha

Konečně! Po sérii ostrých jednání je boxerský megahit připraven: ukrajinský superšampión těžké váhy organizace WBA Vladimir Kličko bude obhajovat své tituly 5. října v Moskvě proti regulérnímu mistrovi WBA Alexandru Povětkinovi z Ruska. Tábory obou borců podepsaly smlouvu k vzájemnému duelu.

Foto: Jan Švarc

Vladimir Kličko

Článek

Všechny sporné body,  kvůli nimž zejména zástupci bratří Kličků ze skupiny K2 Promotions odmítali kontrakt uzavřít, jsou podle deníku Bild vyřešeny. Zrušen byl i ruskou stranou prosazovaný kontroverzní zákaz vstupu do šaten pro Vladimirova bratra Vitalije, starší ze sourozenecké dvojice a šampión WBC smí jako oficiální pozorovatel i například sledovat tejpování Povětkinových pěstí před utkáním.

Hlediště Olympijského stadiónu v ruské metropoli pojme 60 000 diváků, ve hře jsou navíc  pohádkové odměny. Kličko má za zápas inkasovat svůj rekordní honorář 13,3 miliónu eur (přes 340 miliónů korun), Povětkina čeká 4,4 miliónu eur. Oba boxeři těží z nečekaně štědré nabídky ruského promotéra Vladimira Chrjunova, jenž ve spolupráci s "realitním žralokem" Andrejem Rjabinským získal práva na uspořádání zápasu v dražbě za 23,33 miliónu dolarů.

„Je to ten nejlepší souboj, který může v současné době těžká váha nabídnout. Ještě jsem v Moskvě neboxoval a doufám, že ruští a ukrajinští fanoušci vytvoří zápasu speciální atmosféru," prohlásil 37letý Kličko, jenž má v držení i mistrovské pásy organizací IBF, WBO a IBO.

Jeho o čtyři roky mladší vyzývatel a olympijský vítěz z Atén je mnohými považován za nejvážnějšího ze všech potencionálních soupeřů ukrajinského suveréna: Povětkin vyhrál všech svých 26 zápasů v profesionálním ringu, z toho 18 před vypršením časového limitu. Naposledy v květnu knokautoval polského protivníka Andrzeje Wawrzyka v třetím kole.

Reklama

Související témata: